Produse naturale Fares (review)

by Irina Bartolomeu

În urmă cu o lună, vă spuneam că am primit, pentru testare, o serie de produse de la Fares.

Produsele Fares le-am descoperit în urmă cu mulți ani. Un anumit produs l-am folosit multă vreme fără să rețin că era chiar de la Fares. Era vorba despre un sirop din muguri de pin pentru tuse; foarte eficient pentru tusea seacă. Reținusem doar cum arăta sticluța de sirop și chiar asta ceream de la farmacie: sirop din muguri de pin, sticluță cu o linie verde pe etichetă, produs natural. Inconfundabilă, pentru că era, practic, singura sticlă cu linie verde, ceea ce însemna un produs cu ingrediente naturale. Ulterior aveam să descopăr ceaiurile și alte produse de la Fares. Apoi, când cei de la Fares m-au întrebat dacă vreau să testez câteva produse (la alegere), n-am ezitat nicio secundă.

Plantusin R 13, comprimate masticabile

Chiar în perioada în care am ales produsele pentru testare, abia scăpasem de o viroză oribilă, însă rămăsesem cu o tuse care mă necăjea. Fiind o fumătoare înrăită, mă așteptasem ca tusea să mă țină mai mult decât era normal. De aceea, din aceeași gamă pentru tuse, am ales comprimatele masticabile Plantusin R13 (din Trusa Hapciu). Siropurile de tuse (muguri pin, pătlagină, ridiche neagră, plantusin forte) le știam deja, doar comprimatele mai voiam să le testez.

plantusin

Ingrediente / comprimat: extract de rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix) 43,4 mg, tinctură de propolis 44 mg, amestec volatil: ulei esenţial de mentă (Menthae aetheroleum), mentol, eucaliptol, anetol, ulei esenţial de cimbru (Thymi aetheroleum), ulei esenţial de coada şoricelului (Millefolli aetheroleum) 12 mg, zahăr, excipienţi.

Despre propolis se știe că este cel mai puternic antiinfecțios natural, iar gustul se simte din plin; rădăcina de lemn dulce linişteşte atât tusea seacă, iritativă cât şi cea expectorantă; uleiurile esențiale au efecte antibacteriene și calmante.

Se recomandă administrare 4-10 zile, 1-2 comprimate de 3 ori pe zi între mese; însă eu am luat câte un comprimat timp de 7 zile, până am observat că și-au făcut efectul.

Având un program haotic și stresant, cu zeci de cafele și câțiva covrigi, era de așteptat ca organismul meu s-o ia puțin razna, să scadă imunitatea și să răcesc ușor. Din toamnă și până aproape de vară, luna și răceala. De aceea, pentru a crește rezistența organismului, am optat pentru două produse Fares:

Imunitate cu echinacea, F151, capsule / Vitaminizant cu măceșe și cătină, F154, comprimate masticabile

Ingrediente/capsulă: – echinacea (Echinaceae sp. herba) 123 mg; – usturoi (Allii sativi bulbus); – extract de Astragalus membranaceus standardizat în min. 70% polizaharide; – extract de ghiara mâţei (Uncaria tomentosa) standardizat în min. 3% alcaloizi 61,5 mg; – extract de Andrographis paniculata standardizat în min. 10% andrographolide.

20150331_184312Despre echinaceea se știe că are proprietăţi imunostimulatoare, antivirale şi 20150331_184249antibiotice șicreşte rezistenţa organismului în diferite stări cu imunitate scăzută. Previne infecţiile respiratorii, urinare, genitale, herpes. Este utilizată în infecţii recidivante sau rezistente la antibiotice. Împreună cu usturoiul care este un antibiotic natural și extractul de ghiara mâței, folosit în medicina tradițională a indienilor plus astragalusul folosit în medicina tradițională chineză, este produsul ideal și mai ales natural pentru a crește rezistența organismului.

Ca mod de administrare, cure de 1-3 luni, 1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă. Iau deja de o lună și niciun semn de răceală până acum! Desigur, alături de vitaminizantul cu măceșe și cătină, acestea fiind o sursă importantă de vitamina C.

Ingrediente Vitaminizant:

Ingrediente / comprimat: zahăr -extract de fructe de măceşe (Cynosbati fructus) şi fructe de cătină (Hippophae fructus) 42,5 mg -vitaminizant şi antioxidant: vitamina C 34 mg -ulei esenţial de lămâie.

Confort emoțional, N135, capsule / Antistres ceai la plic / Somn liniștit, ceai la plic

confort emotional FaresTot din cauza stresului și a programului haotic, nu de puține ori m-am văitat de lipsaceai antistres somnului. Toate problemele de peste zi se răsfrâng asupra organismului când vine ora de culcare. Din acest motiv, am vrut să testez două soluții pentru stres și una pentru insomnie.

Ingrediente/capsulă Confort emoțional: passiflora (Passiflorae herba) 97,5mg; – frunze de lemon verbena (Lippiae citriodorae folium); – roiniţă (Melissae herba) 78 mg; – extract de sunătoare (Hyperici herba) standardizat în min. 0,3% hipericină 58,5 mg; – extract de Rhodiola rosea standardizat în min. 3% rosavină şi salidrozidă.

Durata curei este de 2-3 luni, 1 capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă. Da, așa ar fi ideal, însă eu am luat doar câteva seri, 1 capsulă, înainte de culcare.  Toate ingredientele au un efect sedativ ușor, de calmare a sistemului nervos, fără a induce o stare de somnolență, ceea ce am constatat și eu.

ceai somn linistitÎn alte seri am folosit ceaiul Antistres, iar în altele, ceaiul Somn liniștit.

Ingrediente ceai Antistres: Flori de hibiscus (Hibisci flos), roiniţă (Melissae herba), flori de tei (Tiliae flos), passiflora (Passiflorae herba), flori de lavandă (Lavandulae flos), flori de muşeţel (Chamomillae flos), frunze de lemon verbena (Lippiae citriodorae folium), rădăcină de ginseng (Ginseng radix), extract de Rhodiola rosea standardizat în min. 3% rosavină şi salidrozidă, extract de fructe de goji (Lycium barbarum) standardizat în min. 3% vitamina C.

Ingrediente ceai Somn liniștit: passiflora (Passiflorae herba), roiniţă (Melissae herba), flori de tei (Tiliae flos), frunze şi flori de păducel (Crataegi folium cum flore), flori de lavandă (Lavandulae flos), măghiran (Majoranae herba), flori de muşeţel (Chamomillae flos).

Ambele ceaiuri conțin aproape aceleași ingrediente (passiflora, roinița, tei) care dau o stare de bine, de relaxare totală. După o cană cu ceai Somn liniștit, băută seara târziu, problemele de insomnie dispar ca printr-o vrajă.

Enterostop, D68, Capsule

enterostopUn alt produs testat și destul de eficient mi s-a părut Enterostop. Desigur, există pe piață clasicele pastile furazolidon, saprosan, imodium, smecta etc. Dar de ce să nu apelăm la produsele naturale? Pentru că Enterostop chiar asta conține și este la fel de util sau poate chiar mai bun:

Ingrediente/capsulă: ghindă de stejar (Quercus fructus) 45 mg; rizomi de cerenţel (Gei rizoma) 45 mg;  frunze de afin (Myrtilli folium); mentă (Menthae herba); coada şoricelului (Millefolii herba), cărbune medicinal 105 mg.

Menta, frunzele de afin, cerenţelul şi coada şoricelului sunt cunoscute ca  remedii antidiareice. Durata unei cure este de 3-7 zile, 1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă sau, pentru un efect mai puternic, câte 2 capsule de 3 ori pe zi.

În orice caz, nu uitați să citiți prospectul fiecărui medicament în parte și să nu depășiți doza indicată.

You may also like

1 comment

Elena Cerchia 17/12/2020 - 16:12

Am cumparat un ceai de musetel cu trandafir. Trandafirul e multa esenta artificiala adaugata si miroase si are gust puternic de gel de dus.
Oribil. Not recommended!

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe