Avantajele bateriilor termostatate

by Irina Bartolomeu

Prima băiță a copilului, cu emoții și năbădăi

Prima băiță a bebelușului nostru (ajuns, astăzi, flăcău de aproape 16 ani!) s-a desfășurat cu mari emoții și… năbădăi. La fel și următoarele, pentru o bună bucată de vreme…

Imaginați-vă un traseu pe repede înainte, din bucătărie și până în dormitor, printre picioarele cățelului care… abia aștepta baia de seară. Cățelul, da, ați citit bine, un cocker spaniel, vestit ca rasă aducătoare de rațe și bețe din bălți, ahtiat după cada cu apă a bebelușului! Cu 3-4 oale uriașe, puse cu apă la fiert pe aragaz, cu bunica și nașa copilului, cu apa încercată cu cotul (așa se testa pe vremea aceea apa, nu cu termometrul!), cu un tată emoționat să nu scape bebelușul în cădiță, cu o săpuneală rapidă, de teamă că se răcea apa din cădița amplasată în dormitor (fiindcă era cea mai călduroasă cameră) și nu apucai să clătești bebelușul până aducea bunica oala următoare…

Prima băiță, de fapt, a fost memorabilă. Fascinat de rățuștele de plastic din apă, cățelul a fost primul care a testat și apa, și cada! După o muștruluială zdravănă, operațiunea ”prima băiță” a fost reluată. Bunica a pus iarăși oalele cu apă la fiert, nășica și tăticul emoționat și-au suflecat mânecile, iar bunicul a ținut… cățelul în lesă. Cu mari emoții dacă puneai prea multă apă fierbinte sau prea puțină și nu apucai să fierbi următoarea oală și așa mai departe… Ehei, ce vremuri!

18.10.2004, prima băiță

Apoi copilul a mai crescut, cădița de plastic s-a mutat în cada mare din baie, pentru că nouă ni se părea – de altfel, bănuiesc că oricărui părinte – că tot mic este și ca să eliminăm orice pericol de alunecare sau mai știu eu ce coadă de cățel sau rățușcă pândește după ușă… Iar aici veșnica poveste: ”Stai, e apa prea fierbinte! Stai, nu e bine așa, mai rotește robinetul de apă rece, acum e potrivită. Ba nu e, iar s-a răcit brusc. Acum nu mai are presiune, ai deschis cumva robinetul de la chiuvetă?”

...și rățușca buclucașă!
băiat mare, cada mare

Astăzi, lucrurile s-au simplificat. Ai scăpat de oale puse la fiert, de verificat temperatura apei, de plimbat cu oalele din bucătărie până în dormitor sau până în baie. Pentru că există baterii termostatate care oferă un control precis al temperaturii și al debitului, implicit confort și siguranță. Produse geniale, cu performanțe de neegalat.

foto neakaisa.ro

Care sunt avantajele folosirii unei baterii termostatate?

-Confort și siguranță. Cum spuneam și mai devreme, de multe ori se întâmplă să se modifice temperatura apei, ba e prea fierbinte, ba prea rece, multe variații de temperatură, niciodată nu se menține constantă. Or asta face o baterie termostatată: oferă un control precis al temperaturii pentru a avea, astfel, confort și siguranță. Practic, principiul ei de funcționare este amestecul perfect de apă caldă și rece pentru a oferi temperatura ideală pentru tine. În plus, temperatura rămâne constantă chiar și atunci când pornești un alt robinet, de exemplu cel de la chiuvetă, care se știe că poate influența debitul celuilalt robinet. Iar dacă oprești apa în timpul dușului, apoi o repornești, vei observa că apa are aceeași temperatură setată inițial. De asemenea, vorbind despre siguranță, toate bateriile termostatate care au tehnologia CoolTouch de la Grohe asigură o răcire a corpului exterior al bateriei, astfel încât temperatura să nu fie mai mare de 38 de grade Celsius. Deci nu mai poți spune: ”Nu pune mâna pe robinet că e fierbinte!”.

-Economisirea apei și a energiei. O a doua funcție pe care o are bateria termostatată este setarea debitului. Astfel se asigură o utilizare liniară a apei în timpul dușului. Dacă, de obicei, lăsai apa să curgă până ajungea la temperatura potrivită pentru tine, asta însemna și un consum destul de mare, adică metri cubi de apă irosiți. Însă o baterie termostatată ajută, astfel, la economisirea apei și a energiei.

Pe neakaisa.ro găsești cele mai potrivite baterii termostatate pentru fiecare baie (nu sunt doar utile, ci au și toate formele posibile – pătrate sau rotunde, arcuite sau drepte, în funcție de design-ul băii tale), dar și o mulțime de alte obiecte sanitare pentru amenajarea băii, precum și produse pentru amenajarea casei.

Ține minte: copil relaxat, părinte fericit.

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe