Fares, 85 de ani de sănătate

În ajunul Crăciunului eram în farmacie; trebuia să cumpăr nişte pansamente pentru unul dintre căţeii mei năzdrăvani. În faţa mea, vreo 10 persoane. Niciodată n-am prins aşa aglomeraţie într-o farmacie! Şi toţi voiau aceleaşi tipuri de medicamente: triferment, colebil, ranitidină, no spa, saprosan, imodium, dicarbocalm, furazolidon, omez şi altele asemănătoare pentru stomac, burtă, crampe, gaze… pentru cei care sărbătorile înseamnă doar mâncare…

Nu îi judec; pentru fiecare om, sărbătorile pot avea diferite conotaţii. Însă judec faptul că unii oameni nu iau în calcul şi metodele alternative pentru tratamente: natura şi produsele sale. Aproape tot ceea ce există în natură se poate folosi în diverse scopuri. Ştiaţi că menta este bună pentru stomac? Dar sunătoarea pentru ficat? Teiul pentru răceală? Muşeţelul pentru ochi?

În fiecare zi, cei de la Fares fac aşa cum au învăţat că este bine: folosesc numai plante tămăduitoare din culturi proprii sau din surse de încredere, le aleg fir cu fir şi le usucă după metoda lor, la temperaturi care păstrează tot ce-i bun în ele. După o prelucrare atentă, acestea ajung în casele românilor, în remedii culese din popor sau create de echipa companiei.

În decembrie 2014, Fares Orăştie a împlinit 85 de ani! Ce înseamnă acest lucru? 85 de ani de experienţă, pasiune şi dragoste pentru oameni. Povestea Fares Orăştie e despre plantele pe care natura însăşi le oferă. Poveste începută de farmacistul Andrei Farago care a fondat în anul 1929 firma „Digitalis, prima companie română pentru cultivarea plantelor medicinale” şi care, astăzi, poartă numele de Fares.

Ştiaţi că Fares Orăştie produce peste 800.000 de sticluţe de sirop într-un an? Dacă s-ar goli toate aceste sticluţe, s-ar putea umple lejer o piscină cu suprafaţa de 100 de metri pătraţi şi adâncimea de doi metri. Practic, Fares nu se rezumă doar la ceaiuri, ci şi la alte remedii din plante medicinale: capsule, ovule şi supozitoare, preparate solubile, toate realizate în funcţie de afecţiuni ale aparatului respirator, cardiovascular, digestiv, genital, urinar, locomotor, nervos, dar şi pentru fortificarea ori detoxifierea organismului. Chiar dacă cele mai longevive produse sunt ceaiurile de muşeţel, gălbenele, sunătoare, mentă, tei, coada şoricelului, coada calului, păducel, trei fraţi pătaţi şi urzică; acestea existând chiar de la începuturile Fares, adică de 85 de ani.

Ce înseamnă Fares? Înseamnă sănătate curată şi dragoste pentru mediul înconjurător, dar mai ales pentru oameni!

Acest articol a fost citit de 9713 ori

Articole asemănătoare

1 comentariu pentru “Fares, 85 de ani de sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.