Tata, ori de câte ori împrumuta o carte, se semna pe ea. Cu nume, prenume și dată. Așa era el sigur că i se vor restitui. Eu i-am preluat obiceiul și, la rândul meu, mă semnez pe cărțile pe care le împrumut. Mai greu a fost atunci când am vrut să fac ordine în bibliotecă și mai rău m-am încurcat în cărți. Am vrut, de fapt, să fac un soi de inventar ca să știu ce cărți am și pe ce rafturi sunt așezate pentru a le găsi mai ușor. Inițial, am mâzgălit cotorul unor cărți cu pixul. Apoi mi-a venit ideea să le pun etichete și să scriu pe ele locul. Mi s-a părut o muncă sisifică și n-am reușit nici până astăzi să termin acel inventar. Cu siguranță ar fi mers mult mai ușor dacă aș fi avut un soi de ștampilă personalizată. Dar pe vremea aceea existau doar ștampilele clasice, folosite în domeniile administrative, financiar-bancare, notariale etc.
Astăzi, însă, există ștampile care se pot personaliza în orice fel ai nevoie. Fie că vrei să-ți scrii numele sau un alt text pe o carte, data plății pe facturile pe care le-ai plătit, să pui o față zâmbitoare pe caietul copilului sau vrei să personalizezi o invitație de nuntă sau de botez cu o ștampilă în relief. Apropo de dată, una de acest tip ar fi chiar utilă în bibliotecile mari care fac inventarul anual și trebuie să scrie data pe prima pagină…
Acestea sunt doar câteva dintre ştampilele pe care le puteţi folosi în viaţa de zi cu zi. Modele comerciale sau personale găsiți pe site-ul www.stampileonline.ro.
Voi ați folosi astfel de ștampile personalizate? Pentru ce anume? 🙂