Suvenir inedit din Paris: Mon Pavé Parisien

by Irina Bartolomeu

Dacă iubeşti Parisul sau ai prieteni care iubesc Parisul, poţi cumpăra un suvenir trăznit: una sau mai multe pietre cubice de pe străzile din Paris. Dacă stai la curte şi ai posibilitatea să-ţi faci o alee pavată cu pietre cubice, cum ar fi ca acestea să fie chiar dintr-o stradă a Parisului? Uită de brelocurile sau magneții cu Turnul Eiffel (mai ales că doar 30% dintre suvenirele vândute în magazinele muzeelor sunt fabricate în Franța, conform Le Figaro). Piatra cubică este incasabilă și garantată pe viață. 

O tânără antreprenoare din Paris vinde astfel de pietre cubice. Margaux Sainte-Lagüe, creatoarea site-ului Mon Pavé Parisien, spune că oferă un pic din atmosfera și istoria Parisului. Ideea i-a venit în 2016, când a căzut de pe scuter din cauza unei astfel de pietre cubice, ieșite din caldarâm. A fost tentată s-o păstreze ca amintire, dar n-a îndrăznit s-o ia; însă a decis să cumpere 5 tone (aproximativ 2500 de pietre cubice) de la primăria Parisului, care reciclează anual 8000 de tone de granit (și pe care le vinde companiilor și persoanelor fizice). Toate bucățile vândute sunt autentice, fiind ridicate efectiv de pe străzile Parisului.

Chiar și primărița Parisului, Anne Hidalgo, i-a mulțumit antreprenoarei:

Pietrele cubice sunt simple, pictate în culorile Franței și costă 60 de euro (bucata), altele sunt acoperite cu foiță de aur de 22,5 carate – Mon Pavé Or Parisien – și care costă 150 euro (bucata). Până acum a vândut 50 de pietre cubice, clienții fiind parizieni. Antreprenoarea deține și două cafenele cu pisici în Paris.

 

Vrei să afli ce mai scriu? Abonează-te la newsletter.

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe