Cele mai frumoase 5 orașe de vizitat toamna

by Irina Bartolomeu

Și ce dacă a venit toamna? Asta nu înseamnă că trebuie să pui troller-ul sau rucsacul în dulap. Din contră. Gândește-te că acum sunt turiști mai puțini, străzile sunt mai liniștite, poți face plimbări lungi, iar coloristica toamnei este ceva de vis. Nici nu este atât de frig ca iarna, așa că te poți gândi la încă o călătorie. Un city break într-un oraș european ar fi perfect în acest sezon.

Iată ce orașe poți vizita toamna:

Gdansk (Polonia)

Dacă îți plac istoria, arhitectura, berea și castelele, ăsta-i orașul perfect pentru tine. Situat în nordul Poloniei, Gdansk este o bijuterie de oraș. Ce poți vedea aici? Centrul Vechi neapărat (cu Biserica Sf. Ecaterina – al cărei turn din cărămidă roșie găzduiește Muzeul ceasurilor, Sfanta Elisabeta, Sfantul Bartolomeu, Sf. Iosif si Sf. Ioan), Gara Principala a orasului, Oficiul Postal, Muzeul Bursztynu (al chihlimbarului), cu Casa Torturii si Turnul Inchisorii, Piata Mare, Poarta Montana, Poarta de Aur cu influențele sale olandeze și italiene, Fântâna lui Neptun, o creație a arhitectului olandez Abraham van den Blocke și Poarta Verde, toate o simfonie de culori. Cazare in Gdansk.

trvlrp.com
500px.com/photo/16286487
instagram.com/gdansk_official

Aix-en-Provence (Franța)

Aix-en-Provence este locul perfect dacă îți plac muzeele, istoria și arhitectura franceză. Aix-en-Provence este deseori numit “orașul celor o mie de fântâni“. Îți recomand o plimbare lungă pe Cours Mirabeau, principala arteră a orașului, care desparte orașul vechi de orașul nou. Mergi în Quartier Mazarin, studiază fântânile arteziene, bea o cafea, plimbă-te prin piețele locale și vei observa farmecul aparte al orașului și al oamenilor săi. Cazare in Aix-en-Provence.

 

Amsterdam (Olanda)

Este orașul meu favorit, care poate fi vizitat, de fapt, în orice anotimp. Ce poți vedea în Amsterdam, am scris aici.

via midnightshivers
500px.com
micro-lene.tumblr.com
ctoperadora.com.br

Florența (Italia)

Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Italiei. Duomo, Ponte Vecchio și Uffizi sunt cu adevărat uimitoare și merită vizitate, însă dacă intenționezi să te plimbi prin oraș pe îndelete, trebuie să știi că sunt o mulțime de locuri ascunse, mai puțin întâlnite, mai puțin vizitate: de exemplu, evită suvenirurile produse în masă și caută adevărații artizani ai Florenței, cu obiecte și bijuterii unicat; barurile de pe acoperișurile clădirilor sunt cele mai drăguțe locuri de unde poți vedea întregul oraș; muzeele mici din Florența – Bargello și Muzeul San Marco; vezi și străduțele cu case ”ascunse” din cartierul Oltrarno sau cele de pe cealaltă parte a râului Arno, vei rămâne surprins peste ce bogății arhitecturale vei da. Cazare in Florenta.

Ljubljana (Slovenia)

Un oraș complet romantic (ba chiar orașul iubirii aș spune, deoarece numele înseamnă ”iubit”), plin de istorie, povești inspirate și vederi pitorești. Trebuie să vezi Podul Dragonului, deoarece cei patru dragoni de la capetele podului îi vezi și în blazonul orașului. Apoi Ljubljanica, râul care desparte centrul vechi de centrul nou și ale cărui poduri se aseamănă cu cele din Veneția ori alte orașe europene, dar și Podul Triplu, Piața Centrală și Castelul Ljubljana, cel mai important monument al orașului și care datează din secolul al XV-lea. Cazare in Ljubljana.

travelslovenia.org

Tu ce orașe ți-ai propus să vizitezi în această toamnă?

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe