Salteaua Amber, soluția perfectă pentru un somn liniștit

by Irina Bartolomeu

Parafrazându-l pe Creangă, nu știu cum aveau alții paturile în copilărie, însă eu îmi aduc bine aminte de găurile ce le făceam în anticul recamier și de arcurile rupte de la atâta țopăit în pat. Și nu numai eu, ci întreaga gașcă de copii veniți în vizită și puși să sară, iar cel care sărea mai tare primea chiar și o recompensă… spre stupoarea alor mei care nu înțelegeau cum de ieșeau arcurile atât de ușor prin tapițerie și dădeau vina mereu pe tapițer. Și venea bietul tapițer să repare din nou și din nou, să înlocuiască arcurile rupte și să refacă sforile și  pânzele, să completeze cu zegras, iar eu eram încântată la culme când vedeam că patul devenea și mai umflat. Adică numai bun de țopăit.

Ceva mai târziu, am resimțit cât de tare și de prost era recamierul respectiv. Nu conta că era extensibil și aveam loc berechet să dorm pe diagonală, atâta vreme cât era îngrozitor de tare. Pesemne tapițerul știa bine ce știa de-l umfla atât de mult cu zegras și alte tâmpenii. Mereu mă chinuiam să adorm, mă suceam de pe o parte pe alta, puneam perne peste perne și tot tare mi se părea.

După ceva timp, când au apărut primele saltele cu burete, am gândit că fix asta este ceea ce îmi trebuie după anii de somn chinuit într-un pat prea tare. Am scos întreaga tapițerie a recamierului, am făcut-o bucățele și am aruncat-o la gunoi. Cu tot cu arcuri și sfori. Am păstrat însă cadrul de lemn, căci era lemn masiv și, spre surprinderea mea, nu suferise nicio ”încordare” din anii zbuciumați ai copilăriei, spre deosebire de lemnul pal de astăzi, lucrat prost, care crapă instantaneu. Am desființat și lada recamierului pentru a mă bucura de o saltea cât mai mare. Dar nici salteaua cu burete n-a fost îndeajuns de bună pentru nopțile cu insomnii. Mai degrabă dormeam pe jos, peste perne, decât în pat.

Astăzi am două saltele, puse una peste alta, pe același cadru antic de recamier. Nu mă întrebați cum dorm… De multe ori am zis că mi-ar plăcea să nu mai vibreze alarma de dimineață sau ca ziua să aibă 25 de ore. O oră în plus pentru somn, atât de obosită mă simt.

Astăzi cred că salteaua perfectă este cea pe care pot dormi neîntoarsă până dimineața. Un somn profund și odihnitor, fără stres, tensiune, transpirație, dureri de spate, de mușchi ori de ceafă. Nu de puține ori am simțit că nu mă mai puteam da jos din pat, din cauza durerilor de spate, provocate de saltea. Dar care este salteaua perfectă? Salteaua Amber, datorită materialului prețios pe care îl conține: chihlimbarul – substanța naturală extrasă din lemn de conifere – ale cărui proprietăți terapeutice – antioxidante, antiinflamatorii și antistres – au acea magie și influență asupra corpului uman printr-un somn liniștit, diminuarea stresului și relaxarea musculară. Fiecare saltea Amber conține 100% pulbere pură de chihlimbar din zona baltică. În plus, are două fețe și o tehnologie hibridă – o combinație de spumă cu chihlimbar AmberFoam brevetată, cu spumă HR cu efect de masaj, cu 7 zone de confort, spumă cu memorie de calitate avansată și sistemul ortopedic, care asigură un suport mai bun pentru coloana vertebrală, susținerea corpului și distribuția greutății. De asemenea, Amber deține funcția de ventilație pentru a menține salteaua răcoroasă, pentru a optimiza circulația aerului și pentru a nu reține umezeala produsă în timpul somnului. Materialele antibacteriene o protejează de dezvoltarea acarienilor și a altor microorganisme. Totodată, Amber are funcție de termoreglare, ceea ce înseamnă un somn sănătos, relaxant și liniștit.

Adică, un fel de… ”Atâta lumină în aer / Atâta miere în cer / Încât văzduhul întreg pare / Un bulgăre de chihlimbar / În care / Zei fosilizați / Și proiecte neterminate de îngeri / Se întrevăd / Uimitor de exact / Și aproape se mișcă”, precum versurile ”Chihlimbar” ale Anei Blandiana. Chihlimbarul, mai mult decât o piatră prețioasă atunci când somnul este la fel de prețios. Calitatea saltelei pe care dormi contează enorm pentru un somn liniștit.

Nu ești sigur dacă ți se potrivește? Amber Mattress îți propune să testezi salteaua timp de 100 de nopți. Ei consideră că testul real al saltelei trebuie să se realizeze nu în magazin, ci în confortul propriei tale case și, dacă nu îți place, nu este nicio problemă, îți vor restitui integral suma plătită pentru aceasta.

You may also like

2 comments

Iuliana 04/08/2018 - 17:03

Salutare! Ai folosit salteaua?
Unde este produsă, ce dimensiuni au straturile? Ma interesează păreri personale dar nu găsesc…. Doar pe bloguri și nu am înțeles dacă faceți doar publicitate momentan 🙂

Reply
Irina Bartolomeu 04/08/2018 - 22:04

Bună, Iuliana! Salteaua Amber este produsă în Plovdiv (Bulgaria), precum și fiecare componentă, de la arcuri până la spuma cu memorie. Mai multe poți afla de aici: https://www.ambermattress.ro/%C3%AEntreb%C4%83ri-frecvente
Așa cum am scris și în articol, o poți testa timp de 100 de zile pentru a vedea dacă ți se potrivește.

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe