Resurse educative pentru copii. Aplicații AR și VR

by Irina Bartolomeu

#StămAcasă și ne jucăm cu aplicații AR (realitate augmentată) și VR (realitate virtuală)

Google Arts & Culture (Android & iOS) vă aduce la îndemână comorile, poveștile și informațiile a peste 2.000 de instituții culturale din 80 de țări. Aveți, astfel, ocazia de a explora arta, istoria, popoarele și minunile lumii în care trăim. 
Aplicația are o serie de unelte utile:


Art Transfer – faceți o fotografie și transformați-o folosind opere de artă clasice;
Art Selfie – descoperiți portrete care vă seamănă;
Color Palette – găsiți opere de artă folosind culorile unei fotografii;
Art Projector – vedeți opere de artă la dimensiune reală, proiectate chiar pe pereții voștri;
Pocket Gallery – mi s-a părut o unealtă fantastică. Să poți explora o clădire, o galerie la dimensiunile reale, ca și cum ai fi fost acolo, mi s-a părut ceva de neimaginat. Iată unde poate ajunge tehnologia astăzi. Vedeți, de exemplu, prima expoziție care reunește toate cele 36 de tablouri ale lui Vermeer într-un singur loc. Mauritshuis este curatorul expoziției care include opere de artă de la 18 muzee, din 7 țări. Deoarece multe dintre ele nu pot fi transportate sau deplasate din galeriile lor, acesta este singurul mod de a vedea lucrările complete ale lui Vermeer la un loc. Sau moscheea din Bangladesh și impactul schimbărilor climatice. Sau despre mișcarea Bauhaus.
Opere de artă sub obiectiv – explorați opere de artă, în imagini de înaltă definiție;
Videoclipuri 360° – trăiți experiența culturală la 360 de grade;
Tururi de realitate virtuală – pășiți în muzee de renume mondial;
Street View – plimbați-vă în locații și atracții turistice celebre;
Explorați după dată și culoare – călătoriți în timp și vedeți toate culorile curcubeului în opere de artă

BBC Civilisations AR (AndroidiOS), o aplicație excelentă pentru a învăța istoria civilizațiilor prin diverse artefacte proiectate la dimensiune reală. 

Tot o unealtă drăguță creată de Google și care nu necesită instalarea unei aplicații: animale 3D, proiectate cu ajutorul telefonului.
Cum funcționează? Scrieți în bara de căutare google animalul dorit: tigru, leu, vultur, rechin etc. Derulați pagina până vedeți căsuța cu ”Vizualizați în 3D”, click pe funcție, apoi mișcați telefonul până când animalul respectiv apare pe ecran și, implicit, în camera în care vă aflați.

Tot cu animale, dar prin intermediul unei aplicații, niște dinozauri. Fix dinozaurii lipseau din funcția de mai sus, creată de google, însă problema s-a rezolvat, există aplicația Monster Park AR (AndroidiOS), care îți aduce dinozaurii în casă. Câțiva pot fi văzuți în mod gratuit, alții sunt contra cost.

Google Expeditions (AndroidiOS): De la festivaluri din toată lumea și minunile lumii antice, la invențiile lui Da Vinci, dinozauri, anatomia corpului uman, schimbările climatice și așa mai departe… Realitate augmentată și realitate virtuală.


GeoGebra 3D Calculator
(iOS): pentru a învăța mai ușor geometria.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe