Tutorial: Ultimul update WordPress 4.9 și editarea fișierelor .php

Ultimul update WordPress 4.9 vine cu o eroare: imposibilitatea de a mai edita fișierele .php ale themei sau ale pluginurilor.

“Unable to communicate back with site to check for fatal errors, so the PHP change was reverted. You will need to upload your PHP file change by some other means, such as by using SFTP.”

Cum se rezolvă?

Varianta 1. Această eroare poate fi și din cauza unui plugin care nu a fost testat cu ultima versiune WordPress. Soluția ar fi să dezinstalezi pluginul respectiv. Dar cum afli? Le poți verifica pe rând să vezi care a fost actualizat/testat și care nu. Sau instalezi Health Check plugin, îl activezi, click pe test without plugin, apoi test individual plugin. Simplu?

Varianta 2. Instalezi pluginul Theme Editor sau WP Editor. Astfel poți edita thema sau fișierele pluginurilor fără a te mai folosi de FTP ori cpanel. Suportă PHP, HTML, CSS și JavaScript.

screenshot theme editor

 

screenshot wp editor

 

Varianta 3 (mai puțin recomandată) ar fi înlocuirea a două fișiere: wp-admin/theme-editor.php și wp-admin/includes/file.php cu cele din versiunea anterioară a WordPress. Dacă alegi varianta aceasta, nu uita totuși să faci un backup înainte la fișiere și la baza de date; în caz că nu funcționează ceva să poți restaura.

Acest articol a fost citit de 17579 ori

Articole asemănătoare

One thought on “Tutorial: Ultimul update WordPress 4.9 și editarea fișierelor .php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.