O istorie a blogurilor din Romania

Recent, Dragos de la Haotik.ro a facut o analiza interesanta despre inceputurile blogosferei in Romania, de fapt, cum zice el, o istorie subiectiva a bloggingului in Romania.

Pe de alta parte, Razvan Baciu construieste istoria blogurilor din Romania, o centralizare in ordine cronologica a aparitiei blogurilor. Puteti contribui si voi inscriindu-va acolo. Lista este actualizata manual.

In ceea ce ma priveste, primul meu blog a fost pe platforma blogspot.com, prima postare fiind scrisa pe la sfarsitul lui 2007. Din 2009 am trecut pe subdomeniul actual. Auzisem inainte de 2007 de bloguri, dar le-am privit cu scepticism, pentru ca, la inceputuri, blogurile erau strict jurnale. Ce am facut azi, ce am mancat azi, genul de jurnal pe care il ascundeai sub perna. Astazi, unii tot despre aceleasi lucruri scriu, ce am facut azi, ce pateu am mancat azi, dar poate sub o altfel de infatisare / abordare.

In schimb, altele ti-e drag sa le citesti. Ore-n sir de analize si dezbateri, cititori si comentatori care construiesc o intreaga comunitate a blogului respectiv.

Astazi, blogul este o unealta extraordinara de comunicare online, de promovare, de construire a brandului personal. Viitorul va fi al blogurilor de substanta, al blogurilor care ofera continut de calitate. A spune cat de rasfatat esti tu ca blogger, nu te face nici mai frumos, nici mai destept, ci din contra, mai pueril si mai penibil decat esti.

Mi-ar placea ca Dragos sa continue proiectul si sa citesc despre evolutia blogosferei in Romania. Ar fi interesanta o analiza complexa cu tot ce presupune ea, plus statistici. Dragos? 🙂

Acest articol a fost citit de 15718 ori

Articole asemănătoare

7 comentarii pentru “O istorie a blogurilor din Romania

  1. Dupa 2008 sunt deja foarte multe bloguri, foarte multe evenimente. E destul de greu de decis care campanii au fost cu adevarat imporante. Cand sunt 2-3 pe an e usor, cand sunt 2-3 pe luna e mult mai greu.

    Costin avea pe refresh.ro o serie de articole numite “campaniile saptamanii” care iar contineau date foarte interesante.

    Asa ca vedem ce anume vor sa stie cititorii si ce le mai pot oferii pe acest subiect.

  2. primul meu blog a fost pe platforma blogspot.com, prima postare fiind scrisa pe la sfarsitul lui 2007. Din 2009 am trecut pe subdomeniul actual.

    Și pe WordPress când ai trecut? Că acum ești pe WordPress. 🙂

  3. Am citit mai demult articolul lui Haotik si chiar e util pentru orice blogger, atat pentru unul incepator dar si pentru unul cu o activitate medie in online. Personal, are mare dreptate. Blogurile care au fost create acum 5/10 ani au un succces foarte mare in ziua de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.