Hashtag-urile in social media

Desi initial hashtag-ul a aparut pe canalele IRC, avocatul Chris Mesina este cel care avea sa dea lovitura introducandu-l pe twitter. Primul sau tweet cu hashtag-uri a fost “aruncat” pe 23 august 2007:

“how do you feel about using # (pound) for groups. As in #barcamp [msg]?”

Astazi, hashtag-urile sunt folosite intens. Nu exista eveniment, conferinta sau o discutie centrata pe un subiect care sa nu detina un hashtag.

Dar ce este un hashtag?

Hashtag-ul reprezinta un cuvant sau mai multe cuvinte scrise fara spatiu care ajuta la centralizarea informatiilor. Adaugand semnul # la inceputul cuvantului, vei observa ca se transforma intr-un link. Cand dai click pe un astfel de #hashtag poti vedea postarile utilizatorilor pe tema respectiva.

Utilitatea unui hashtag?

Este mult mai usor sa urmaresti discutiile despre un anumit subiect. Intrati pe twitter si cautati, de exemplu, #fits2013. Veti gasi absolut toate postarile despre Festivalul International de Teatru de la Sibiu. O unealta excelenta de monitorizare pentru marketeri si nu numai. Si pentru simplul utilizator sunt utile. Pe instagram, fotografiile sunt organizate pe categorii, sub forma de hashtag-uri. Dar si Tumblr, Google+, Linkedin ori Pinterest folosesc hashtag-urile.

Este adevarat ca nu toate postarile care folosesc un hashtag sunt relevante pentru discutia respectiva, dar asta este alta poveste. Vorba proverbului, nu exista padure fara uscaturi.

Facebook a introdus ieri hashtag-urile

In conditiile in care au fost peste 1.5 milioane de mentionari numai despre controversatul episod “Red wedding” al serialului Game of thrones, era de asteptat ca si Facebook sa introduca hashtag-urile. Anuntul a fost facut ieri. Tocmai pentru a centraliza si a urmari mai usor discutiile din jurul unui subiect – postate de oameni sau de paginile de fani. Chiar daca nu esti prieten cu acestia sau nu ai dat like paginilor respective. Poti cauta un hashtag in bara de cautare.

Din pacate, hashtag-urile nu functioneaza inca pentru toata lumea. Ca si in cazul Graph search, mai avem ceva de asteptat pana cand va fi functional pentru toti. Ceea ce este, oarecum, ciudat. Twitter ori instagram nu au avut problema asta. Odata implementata optiunea, ar trebui sa functioneze pentru toti.

Voi folositi hashtag-urile?

Acest articol a fost citit de 13241 ori

Post Author: Irina Bartolomeu

15 thoughts on “Hashtag-urile in social media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

CommentLuv badge