Brasovean, tu faci stirile orasului!

by Irina Bartolomeu

Brasovean este un un proiect nou lansat, un blog colectiv de stiri locale in care stirile sunt scrise de brasoveni pentru brasoveni si nu numai.

Brasovean intra pe o nisa deja acaparata de cateva site-uri/bloguri cu vechime. Dar asta nu inseamna ca Brasovean n-ar putea sa se impuna. Depinde de acel colectiv care va scrie. Evenimente sunt cu duiumul in Brasov, lipsesc doar condeiele.

Ce ar trebui sa faca Brasovean ca sa reuseasca?

– in primul rand, sa schimbe designul blogului. In acest moment arata ca fiind un jurnal personal, nicidecum un blog colectiv de stiri. Eu l-as vedea ca fiind un magazin de noutati, evenimente si povesti, iar teme free de wordpress sunt destule (exemplu).

– sa stabileasca niste categorii clare: stiri, evenimente, recenzii si cronici, povesti etc; sa defineasca politica editoriala

– sa studieze concurenta si sa vada ce ii lipseste. Sa vina cu rubrici consacrate, dar si cu idei noi:

——Adu, de exemplu, in fata publicului cititor povestile brasovenilor de seama. Oameni care au realizat ceva si ale caror sfaturi pot constitui adevarate repere pentru cei la inceput de drum.

——Pornind de la ideea de mai sus, e utila si o rubrica cu brasoveni de seama din alte vremuri: scriitori, istorici etc (de rubrica asta se poate ocupa oricine, nu neaparat un brasovean; necesita doar ceva documentare 😉 ).

——O alta rubrica posibila, mituri si legende urbane din Brasov. Oamenii sunt interesati sa citeasca astfel de povesti.

——live blogging / video blogging de la diverse evenimente din Brasov

——Brasovean nu se va rezuma doar la a prezenta concerte sau lansari de carte, ci va scrie si cronici de concerte, recenzii ale cartilor lansate etc.

——rubrica de evenimente traditionale. Localnicii le ignora de obicei, iar “strainii” de oras le apreciaza.

——un accent mai mare pe stirile pozitive. Ne-am saturat de stiri negative, de violuri, copii batuti, hoti, coruptie si saracie. Vreau sa vad ca am de ce sa citesc despre Brasov si oamenii sai.

– articolele sa fie insotite obligatoriu de poze / ori o rubrica foto de sine statatoare

– Initiatorul proiectului trebuie sa dea tonul. Nimeni nu va scrie pentru un blog/site care este gol. Initiatorul insusi trebuie sa ia Brasovul la picior si sa aduca stiri. Trebuie sa arate ca exista interes.

– Excelenta ideea cu recompensarea colaboratorilor site-ului. Propun ca o parte din premii sa fie oferite si cititorilor, prin diverse concursuri. Parteneriatele cu diverse firme din Brasov (pentru oferirea de premii – bilete la filme, teatru, concerte, alte tipuri de evenimente etc.) nu ar strica, din contra, ar aduce notorietate. Cei care castiga premiile respective, ar putea ei insisi sa devina colaboratori ai site-ului si sa scrie despre evenimentele la care tocmai au participat. “Dau bilet la film contra cronica” 🙂

– Brasovean trebuie sa se promoveze intens atat in online (retele sociale, parteneriate site-uri, concursuri), cat si offline (parteneriate evenimente).

Brasovean, tu faci stirile orasului! Asa ca pune mana pe condei tastatura si scrie! 🙂

 

Tu ce parere ai despre Brasovean? Se poate impune in online? Cum?

 

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe