Tech Guy, comunitatea tehnică a proprietarilor de site-uri

by Irina Bartolomeu

Ai un site care îți dă de cap sau un business pe care ți-ai dori să-l aduci online? Întreabă pe Tech Guy – platforma de sfaturi, discuții și tutoriale tehnice pentru o Românie digitalizată.

România este țara oamenilor care vor să facă treabă. Aproximativ 12.000 de business-uri noi se deschid lunar în România, antrenate de viziunea, dar și de puterea de muncă a celor care vor să construiască un viitor mai bun pe plan național. Mai bine de jumătate dintre aceste firme încearcă să ajungă cu prezența lor și în mediul online, însă tranziția se dovedește a fi o provocare grea pentru mulți. Aproximativ 50% dintre site-urile deschise în țară se închid în primul an de funcționare.

Unul dintre principalii factori care contribuie la ritmul lent al digitalizării mediului antreprenorial este complexitatea noului mediu tehnlogic. Pentru un utilizator neexperimentat, să ajungi online poate fi la fel de greu ca escaladarea unui vârf muntos. Mai greu chiar, întrucât prea puțini au la început așteptările corect formulate despre ce îi așteaptă pe traseu. Dacă mai adăugăm diferitele dificultăți tehnice care pot apărea odată proiectul de digitalizare demarat, înțelegem de ce ajunsul în online ca business e deseori asemănător unei curse cu obstacole. O cursă în care nu ai primit harta traseului la început, pe o pistă pe care concurezi cu lumina stinsă.

Comunitatea online Tech Guy a apărut ca răspuns al unei echipe tehnice la ritmul lent al digitalizării României și la neputința resimtiță vâzînd numărul alarmant de atâtea site-uri care se închid zilnic. În contextul în care România dispune și este recunoscută chiar pentru volumul de specialiști tech de pe piață, nu putem accepta ca IT-ul sau lipsa de cunoștințe tech să fie una din piedicile cele mai citate în proiectele antreprenoriale. Așa a apărut Tech Guy, spațiul care reunește la un loc proprietarii de site-uri și specialiști români din zona tech (sysadmini și programatori), un mediu suport pentru cei care și-au început sau plănuiesc să înceapă proiecte de digitalizare. Platforma este deschisă tutoror celor care îți desfășoară activitatea în online în România și include discuții pe subiecte de site-uri, optimizări, găzduire și securitate în online.

Misiunea Tech Guy este de a facilita knowledge transfer-ul între cele două categorii, cei care au experiența tech și cei la început de drum în parcursul online. Lipsa de experiență în domeniul tehnic, dar și abundența de informații contradictorii disponibile pe internet, pot încetini activitatea în online sau îl pot demotiva pe proprietarul de site să își mai continue demersurile. Platforma Tech Guy intervine aici, susținând proiectele de antreprenoriat online cu informații, tutoriale și soluții testate de experți români din domeniu. Subiecte de tipul ce platformă să aleg pentru un magazin online la început de drum, cum instalez un WordPress, ce faci dacă nu îți vezi mailurile de companie în mailbox sau cum lansezi un website în spațiul public își găsesc indicații punctuale și la obiect, pe Tech Guy. Mai mult, platforma permite postarea de anunțuri în vederea căutării de colaborări în spațiul tehnic.

În esență, platforma Tech Guy este  un spațiu relevant și suport pentru cei care activează în online, pentru ca împreună să contribuim la o digitalizare mai rapidă a României. Misiunea platformei Tech Guy este de a susține sectorul IMM, coloana vertebrală a oricărei democrații funcționale, sprijinind companiile mici și mijlocii să acceseze mai ușor și mai rapid spațiul digital cu ofertele lor. Obiectivul final este acela de eficientizarea a întregului sector de business românesc, care are oportunități neexplorate încă în online.

Tech Guy este o inițiativă Easyhost, al cărui obiectiv este de a ajuta mediul digital din România să se dezvolte facil și rapid. Easyhost a fost fondată în 2006 ca parte a Hostway Corporation și a devenit în scurt timp liderul pieței locale de hosting și găzduire web. Easyhost activează la nivel internațional, având birouri în România și Marea Britanie și centre de date în 3 țări. Easyhost România face parte din trustul internațional Host Global, alături de furnizorul de soluții cloud, Bigstep. Misiunea Easyhost este de transformare a modelelor clasice de găzduire în ecosisteme inteligente, dotate cu tehnologiile necesare creșterii traficului și a vânzărilor înregistrate de business-urilor online.

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe