Salutare, bătrâne Bucureşti!

Bucureştiul… un amalgam de vechi şi nou, tradiţional şi modern, original şi fermecător, împlineşte 555 de ani de la prima sa atestare documentară. Pe 20 septembrie 1459, domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, emitea un act în care era menţionată „Cetatea Bucureşti”. Documentul se încheie astfel: “S-a scris în septembrie 20, în Cetatea Bucureşti, în anul 6968 (1459). Io Vlad Voievod, din mila lui Dumnezeu, domn”.  “Ziua Bucureştiului” a fost stabilită în şedinţa solemnă a Consiliului Local al Municipiului Bucureşti din 21.09.1990.

De Ziua Bucureștiului, Arhiva TVR prezintă, pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube dedicat, materiale inedite despre un oraș mai puțin cunoscut. O călătorie în timp, prin mahalale, pe străzi, prin restaurante celebre, terase, clădiri vechi, dar emblematice, prin parcurile și grădinile altor vremuri. Bucureștiul necunoscut ascunde atâtea povești de dragoste, povești ce vor fi readuse la viață. Toate ”împletite” cu cele mai vechi cântece despre București.

București sau ”Micul Paris”, un oraș care, în ciuda vicisitudinilor, rămâne la fel de original și de atractiv… Doar ascultându-i poveștile, simțind fiecare urmă lăsată de negura vremurilor și vizionând materialele din Arhiva TVR, poți să-l (re)descoperi. Încetul cu încetul, istoria sa prinde contur…

Pe 20 septembrie 2014, pe pagina de facebook a Arhivei TVR şi pe canalul de YouTube dedicat, poţi spune… ”Salutare, bătrâne București!”.

 

Acest articol a fost citit de 3501 ori

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.