Pledoarie pentru scoala mea…

by Irina Bartolomeu

Au trecut 21 de ani de cand am terminat scoala generala, iar amintirile sunt mai vii ca niciodata. Primele bastonase, primele excursii si tabere cu colegii, primele lectii in laboratoare, primele teste si note… Si tind sa cred si astazi ca doamna invatatoare Ionescu a fost prototipul invatatorului perfect. Era o invatatoare stricta, constiincioasa, dar de-o mare caldura si bunatate sufleteasca. Eu personal le pastrez o amintire pioasa acestor invatatori si profesori care ne-au indrumat pe drumul cel bun…

Desi traiam intr-un regim comunist, nu-mi amintesc ca profesorii nostri sa se fi straduit sa ne indoctrineze politic. Sigur, scoala ne-a facut pionieri, dar pionieria in sine ne amuza, iar amintirile erau legate de cu totul si cu totul alte lucruri. Imi amintesc groaza „emanata” de substantele din laboratorul de chimie, orele de dirigentie din parc, dar si jocurile de pe anticul HC 85 din laboratorul de informatica. Un vechi computer donat de catre unii dintre parintii mai instariti. In fond, fiecare generatie iesita de pe bancile scolii are propria „traista” de suveniruri, ispravi copilaresti, lacrimi, nazdravanii, zambete…

Am retrait emotia revederii scolii in urma cu doi ani, cand mi-am inscris copilul in clasa I. La aceeasi scoala. Pentru ca mi-a placut aici. Scoala generala nr.88, astazi denumita „Mihai Viteazul”. Zi de zi imi insotesc copilul pe aceleasi stradute inguste, printre blocuri, pe care le strabateam candva. Batrana scoala e neschimbata, chiar daca dascalii sunt, astazi, altii. Singurul lucru care s-a schimbat a fost mobilierul, achizitionat de primarie. Dar laboratoarele sunt prea putin dotate. Nu exista bani suficienti pentru dotarea acestora. In secolul vitezei, in secolul XXI, este inadmisibil ca o scoala sa nu aiba computere pentru elevi. Computerul de acasa este insuficient pentru un copil care doreste sa invete. Spre exemplu, un limbaj de programare nu se poate invata doar „de pe tabla” cum o faceam noi. Trebuie sa fie si testat. Si cum pot invata/testa 30 de copii pe un singur calculator? In conditiile in care insusi profesorii cer utilizarea computerului pentru referate… este de la sine inteles de ce dorim cu totii dotarea informatica a scolii.

Iata de ce astazi fac o pledoarie pentru scoala la care am invatat si la care invata acum copilul meu. Pentru copii si pentru viitor! Si ii rog pe cei care au invatat aici, dar si pe cititorii mei, sa sustina aceasta scoala. Pentru ca, dincolo de zidurile scolii, sunt oameni care ne invata sa fim… oameni!

Cum poti sustine aceasta scoala? Simplu! Datorita campaniei inedite initiate de Profi & Vodafone: PROFI te premiaza! In ce consta mecanismul? Cei care achizitioneaza produse din magazinul Profi, primesc, pe langa bonul fiscal aferent cumparaturilor efectuate, un bon nefiscal pe care sunt evidentiate punctele primite. Fiecare client care achiziţionează produse din magazinele PROFI va primi pentru fiecare bon fiscal de cumpărături un număr de 10 puncte, indiferent de valoarea bonului. Participanţii la campanie pot acumula puncte suplimentare, respectiv 300, 150 sau 50 puncte, cumpărând produsele partenerilor campaniei, semnalizate corespunzător la raft . Pe acest bon nefiscal se completează numele scolii cu clasele  I-VIII careia participantul doreste sa-i acorde punctele primite. In cazul de fata, scoala pe care o sustineti voi. Doar în acest fel scoala va acumula mai multe puncte, iar sansele de a beneficia de dotarile informatice vor creste. Apoi, bonul completat se va introduce in urna situata langa casa de marcat, in scopul cumularii de puncte pentru clasamentul final. Simplu!

Clientii pot acorda puncte oricarei scoli cu clasele I-VIII din Romania, indiferent de magazinul in care au facut cumparaturile. La finalul campaniei, in fiecare magazin se va intocmi un clasament, scoala care va cumula cele mai multe puncte, va obtine locul 1, urmatoarea clasata va obtine locul 2. Lista scolilor participante o gasiti aici, iar un clasament intermediar aici.

Campania se desfasoara in perioada 13 august 2012 – 15 noiembrie 2012, inclusiv. Mai sunt cateva zile, asa ca grabiti-va!

Iata de ce ii rog pe toti cititorii mei sa sustina cu drag aceasta campanie inedita, desfasurata de Profi & Vodafone si aceasta scoala generala. Pentru ca de noi toti depinde viitorul copiilor nostri!

Ce amintiri va leaga de scoala generala? Dar de dascalii vostri? Cat au contribuit acestia la formarea voastra ca oameni?

un articol scris din suflet pentru campania Profi & Vodafone & Blogal Initiative

You may also like

3 comments

diana 08/01/2013 - 08:29

Buna ziua,
Am intalnit blogul dvs., cautand pe net referinte despre o invatatoare buna la scoala nr.88. In toamna voi inscrie copilul la aceasta scoala si as dori sa caut informatii despre o invatatoare buna. Dincolo de rezultatele profesionale, pt mine ar mai conta sa nu fie f dura cu copiii.
Multumesc.
Diana

Reply
Raluca 18/03/2013 - 16:03

Buna ziua,

Si pe mine ma intereseaza, daca imi puteti recomanda, o doamna invatatoare din aceasta scoala care va prelua clasa 0 de la toama (septembrie 2013).
Multumesc,
Raluca

Reply
elena 24/10/2013 - 15:57

Pt mine, au trecut 30 de ani de cand am “parasit” pt ultima oara portile acestei scoli. Si ultima oara cand am vazut-o prin ochi de elev. Restul….sunt poze si amintiri, si cateodata si cateva lacrimi ascunse si nostalgice cand imi amintesc de cei mai frumoasi ani. A fost o scoala frumoasa la vremea ei, cu niste profesori minunati, din care nu au mai ramas decat vreo 2, am inteles. Pacat ca acum, nu se mai investeste in ea si nici nu mai intereseaza atat de mult. Mare pacat!

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe