Oraşe Patrimoniu al Umanităţii. 15 bijuterii ale Spaniei

by Irina Bartolomeu

Institutul Cervantes din Bucureşti (Bd. Regina Elisabeta 38) va găzdui, în perioada 21 februarie – 12 aprilie, expoziţia de fotografie intitulată “Oraşe Patrimoniu al Umanităţii. 15 bijuterii ale Spaniei”. Expoziţia ne înfăţisează, prin intermediul a 58 de imagini, cele mai semnificative clădiri şi locuri din cele cincisprezece oraşe spaniole înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Ibiza, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo și Úbeda. Expoziţia a mai fost prezentată la Institutele Cervantes din Lyon, Utrecht, Viena, Praga, Hamburg şi Budapesta, precum şi la Primăria din Bologna.

Spania are privilegiul de a fi una dintre ţările cu un număr mare de situri înscrise în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, o recunoaştere universală acordată acelor bunuri de valoare excepţională al căror uz, protejare şi conservare, prin conferirea acestui statut, capată recunoaştere internaţională şi face ca ele să aparţină tuturor popoarelor lumii, indiferent de teritoriul pe care sunt situate bunurile de patrimoniu.

Dintre cele 44 de bunuri spaniole cuprinse în Listă, deosebit de importante sunt 15 oraşe şi anume: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Ibiza / Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo şi Úbeda.

Cincisprezece oraşe care reunesc o extraordinară moştenire culturală, unică în lume. Oraşe Patrimoniu Mondial care sunt expresia cea mai bună a diferitelor civilizaţii ce au coexistat în peninsulă şi în arhipelagurile sale de-a lungul secolelor şi care au impregnat aceste locuri cu istoria, arhitectura şi obiceiurile lor. Oraşe monumentale, dar pline de viaţă, posedând un foarte special şi inegalabil stil de viaţă care le face să fie atât de deosebite şi atractive pentru toţi călătorii ce se apropie să le afle comorile.

Evenimentul este organizat de Ambasada Spaniei în România, Grupul Oraşelor Patrimoniu al Umanităţii din Spania, Biroul pentru Turism al Spaniei de la Viena şi Institutul Cervantes din Bucureşti.

ToledoBooking.com

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe