Lumea magica a caietelor cu realitate augmentata (2)

by Irina Bartolomeu

Un studiu recent arata ca 90% dintre copii prefera cartile in format 3D. Sunt mult mai interesante, atrag imediat micii cititori. Cu atat mai mult, realitatea augmentata ii va fascina. O astfel de carte poate fi mai practica decat cartea traditionala.

Realitatea augmentata (AR) este o tehnologie care introduce elemente 3D in timp real, suprapuse peste imagini. Folosind tehnologia AR, se poate interactiona cu o lume virtuala.

Cum functioneaza?

O camera foto-video si o aplicatie. De atat este nevoie pentru ca aplicatia sa poata genera orice fel de continut – oameni, animale, automobile, aparatura medicala samd. Toate virtuale. Din acest motiv, realitatea augmentata este folosita cu succes in diverse domenii – medicina, militar, auto, aeronautica, industrie, arhitectura, turism ba chiar si in marketing. Cu rezultate infinite!

Va spuneam zilele trecute ca am cerut spre testare de la Rechizitelemele.net un astfel de caiet Skag AR – cu realitate augmentata. Acum am inteles cum functioneaza. Am avut nevoie de un smartphone, o aplicatie (Skag AR; se descarca gratuit din Google Play si App Store) si, bineinteles, de caietul Skag AR.
Am deschis aplicatia, am tinut telefonul deasupra caietului si… magia s-a dezlantuit! Un leu in toata splendoarea si-a facut aparitia. Cu ragete, nu asa simplu! Sunet si animatie!

Screenshot_2013-05-29-21-40-13

Reactii si concluzii

Primul “cobai” a fost, bineinteles, copilul. “Oau!” a fost reactia lui. “Cum de apare asa?” a continuat el, extrem de incantat. La cei 8 ani ai lui e pasionat de tot ce tine de tehnologie. I-am explicat, in mare, cum functioneaza; apoi m-a intrebat daca il poate arata si prietenilor lui. Am iesit impreuna afara pentru a vedea si reactia celorlalti copii.

Alina, 9 ani: “Ce interesant e! Vreau si eu unul din asta!”

Octavian, 12 ani: “Zici ca e real si ca… acum sare pe tine! Mai ceva ca in documentarele de pe Discovery!”

Andrei, 8 ani:”Mai sunt si alte animale?”

Mai sunt si altele, le-am zis. Sunt 8 modele disponibile: leu, leopard, urangutan, elefant, delfin, vultur, tigru, pasarea colibri.

A doua zi, piticotul a plecat cu caietul Skag AR la scoala. I l-a aratat si doamnei invatatoare. “Asa puteti sa invatati mai multe despre animale, despre mediul in care traiesc.” i-a spus doamna invatatoare.

Ana H., psiholog: “Lectiile pot fi intelese mult mai usor. Copilul este fascinat de sunete, de imagine, de animatie.”

Acesta este doar inceputul. Limitele utilizarii realitatii augmentate depind doar de imaginatie…

You may also like

2 comments

fazan…muzical (14) | Colţu' cu muzică 01/06/2013 - 12:56

[…] destul de greu, mai ales că-s destul de multe pe gustul meu. Dar, pentru a o saluta pe nou-venita Irina, mă voi opri la una din piesele pe care le-a lăsat ea, mai exact la Back in Black. Ce-şi face […]

Reply
Valeria 03/06/2013 - 15:12

Mereu va fi problema cu invatamantul mai ales copii, care nici eu nu stiu ce le plac. Ba poze, ba texte, ba nimic. Caietele specificate de tine sunt mai mult un mod de divertisment.

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe