Interviu cu scriitorul Andrew Nicoll

by Irina Bartolomeu

Scriitorul scoţian Andrew Nicoll, publicat în România de Editura All, îşi începe aventura românească în compania bloggerilor literari, pe 20 noiembrie 2014, la cafeneaua Cărtureşti Verona, de la ora 18.30, apoi va fi prezent la Târgul de Carte Gaudeamus, sâmbătă, 22 noiembrie 2014, ora 13.00.

Distins cu Premiul Saltire pentru cel mai bun roman de debut al anului şi tradus în peste douăzeci de limbi, „A fost odată ca niciodată” l-a impus pe Andrew Nicoll în lumea literelor şi a fost urmat de alte două romane: „The Love and Death of Caterina” (2011) şi „Dacă citeşti asta înseamnă că am murit” („If You’re Reading This, I’m Already Dead”, 2012; Editura ALLFA, 2013).

Când l-am întrebat (pe twitter) cu ce carte ar trebui să încep, Andrew Nicoll, un tip extraordinar de amuzant și totodată serios, mi-a spus că toate cărțile sale sunt diferite și să le citesc în ce ordine doresc. Totuși, el crede că ”Valdez (personajul din ”Dragostea și moartea Caterinei”) este cea mai bună. ”A fost odată ca niciodată” înseamnă mult pentru mine, iar ”Dacă citești asta, înseamnă că am murit” este cea mai amuzantă…”

Am început cu ”Dacă citești asta, înseamnă că am murit”, apoi ”A fost odată ca niciodată”, ambele publicate în România de editura All. Mi-am făcut documentarea, apoi am construit întrebările…

Interviul poate fi citit pe WebCultura.ro 🙂

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe