Importanța gastronomiei în turism. Infografic

by Irina Bartolomeu

În urma unui sondaj, 88,2% consideră că gastronomia poate fi un brand pentru un anumit loc. Așa cum România se laudă străinilor cu mămăligă, papanași și pălincă, era firesc ca fiecare țară sau zonă să se laude cu gastronomia sa. La Bruxelles am testat, de exemplu, așa-numitele gauffres cu ciocolată (pe care le-am regăsit și în Amsterdam, dar și în România; nu se compară cu originalul) și cartofii cu maioneză, un alt specific belgian. Ori de câte ori ajung într-un loc în care n-am mai fost, întreb care este specialitatea casei, o testez și, bineînțeles, o fotografiez și urc pe rețelele sociale – facebook & instagram, cu textul și hashtagurile aferente.

Dar întrucât nu călătoresc atât de des pe cât mi-aș dori, studiez cultura și gastronomia țărilor/orașelor/zonelor și din alte surse. Pe Travel Channel, postul meu tv favorit pentru călătorii, sunt câteva emisiuni care merită urmărite. Am aflat, de exemplu, de înghețata cu bitter de trufe, vomă de balenă (ambergris, foarte scumpă de altfel, 100$/gram) în blender cu supă de pește, transformate în spumă pentru a reda chiar aspectul… spumei mării; supă de praz și cartofi cu înghețată de vanilie, homar cu trufe, foie gras și lapte în… biberon. America, țara tuturor mâncărurilor bizare. Într-o altă emisiune pe Travel Channel, un tip se plimbă din țară în țară pentru a testa și prezenta băuturile locale. Despre coniacul Ararat (din Armenia) a spus că miroase a… fum, iar despre Islanda am aflat că din orice crește se poate face băutură (chiar și din mușchi – care e protejat prin lege aici! – șnaps din mușchi).

Pe instagram găsești aproximativ 170 de milioane de fotografii pe #food și 80 de milioane de fotografii pentru #foodporn. Multe au și hashtagul #travel, dar și hashtaguri pentru mâncăruri sau băuturi specifice unei anumite zone.

SocialMediaToday a publicat ieri un infografic interesant despre importanța gastronomiei în turism:

food-infographic-new

Voi testați mâncărurile și băuturile din locurile pe care le vizitați?

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe