Concursuri online

by Irina Bartolomeu

Castiga bilete la film! Castiga invitatii la concert! Castiga o excursie in strainatate! Castiga o masina! Castiga bani! Concursuri pentru oricine, pentru cupluri, concursuri pentru bloggeri! Site-uri sau bloguri dedicate concursurilor. Juriu. Jurati. Tragere la sorti. Regulamente.

Pe mai toate site-urile si blogurile din Romania se organizeaza concursuri care mai de care mai “fatzoase”, mai “luminate”, mai traznite. Mai nou s-au reprofilat, s-au mutat in social media. Mare concurs pe Facebook ori Twitter!

Foarte frumos! Apreciez dorinta celor care organizeaza astfel de concursuri pentru cresterea brandurilor. Insa nu apreciez deloc concursurile facute in bataie de joc. Semnalez, asadar, urmatoarele:

– conditiile de participare se schimba (ex, o pensiune de pe la munte care trage tare cu promovarea pe facebook, organizeaza concurs dupa concurs in intentia de a-si atrage cati mai multi fani si posibili clienti. Bila alba pentru asta, bila neagra pentru faptul ca la unul dintre concursuri au schimbat regulamentul de 3 ori in 2 zile! Nu-mi convine un aspect, pac, l-am schimbat! Nu prea este etic… Iar de trei ori este deja prea mult!)

– datele de desfasurare se schimba (in general se prelungeste data incheierii concursului)

– nu sunt afisate premiile (genul de premiu “surpriza”). Poate e un capat de ata, asa, la misto si tu fraieru’ crezi ca e o suma uriasa de bani. Clar e ceva modic, dar sa se stie ce.

– nu sunt afisate in mod clar modalitatile de castigare a premiilor. Trucuri de tip “afisam criteriile si juriul la finalul concursului” denota o lipsa de respect fata de cei care intentioneaza sa participe la acele concursuri.

– nu sunt explicate criteriile in cazul unor concursuri de articole pentru bloggeri. Spre ex, scriem articole de prezentare produse / servicii pentru cititori sau pentru administratorii site-urilor? Prezentam produsele promovate si functionalitatile site-ului (cum mi s-ar parea corect, ca doar asta ii intereseaza pe cititori) sau puricam site-ul pentru detectarea greselilor (in cazul asta, target – doar un cititor)?

– “aranjamentele” (stiti voi ce inseamna – ca trebuie sa castige cine trebuie…).

– apoi premiile care nu sunt livrate la timp. Ar trebui sa se mentioneze clar in regulamentele concursurilor cand se vor expedia/livra/ridica samd.

Trag in acest fel un semnal de alarma! Catre toti cei care organizeaza astfel de concursuri, catre cei care le preiau pe site-urile dedicate acestora, dar si catre toti cei care vor sa participe la asemenea concursuri! Evitati-le! Poate ca  in acest fel organizatorii concursurilor vor fi determinati sa joace corect!

La randul meu am organizat concursuri cu premii pe site-ul de cazare ori pe SfatulZilei. Am avut parte de sponsori care au crezut in proiectele mele. Am avut concursuri cu tragere la sorti, dar si jurizate. Cu regulamente stricte, citite si recitite pentru a nu lasa loc de interpretari aiurea. E chiar atat de greu sa faci un concurs corect din toate punctele de vedere?

Update: Voi adauga constant aici toate neregulile intalnite in astfel de concursuri online.

You may also like

12 comments

'mnealui 02/02/2011 - 21:12

Ai omis ceva: concursuri cu mare tam tam la care nu stii ce castigi si la final constati ca, in toiul iernii, te-ai ales cu o barcuta teleghidata. Pe de alta parte concursomanii nu vor pricepe niciodata, ei trebuie sa castige. Un laptop, o scobitoare, nu conteaza. Si pentru asta sunt in stare sa scrie romane.
PS. fiieficient(a). 😉

Reply
Alter Ego Blog 03/02/2011 - 07:57

Eu evit pe cat posibil concursurile pe care nu le inteleg din start !

Reply
Veverita 03/02/2011 - 21:39

am participat si eu de curand la un concurs….si sincer am fost dezamagita, chiar am considerat ca a fost un articol bun…ma rog, pe viitor ma las de astfel de sporturi

Reply
irina 03/02/2011 - 21:43

@Veverita, nu trebuie sa te dai batuta! Persevereaza si poate vei castiga data viitoare! Insa triaza-le cu atentie si daca vezi ceva suspect, raporteaza! 😉
@Alter Ego, stiu ca tu esti meticulos si le selectezi cu atentie! 🙂

Reply
Pato Basil 03/02/2011 - 22:26

Interesant punct de vedere si cred ca ar fi bine sa-l impartasim cu totii, cei care vrem sa participam la concursuri. Uite eu chiar nu mi se pare ca am fost tzepuit decat de cei de la Top kiss, chiar ca mi-am amintit am uitat sa le scot linkurile.

Reply
irina 07/02/2011 - 12:24

ce fel de tzeapa?

Reply
Pato Basil 06/03/2011 - 13:10

au organizat un concurs impreuna cu Blogatu si aveau drept premii 2-3 telefoane si o suma frumusica de bani… care a atras publicul si participantii cand s-a ajuns in ziua decernarii premiilor s-a amanat si tot asa pana s-a constatat ca a fost o tzeapa ordinara din partea unor paraziti ai mediului online

Reply
Concursuri Online 06/02/2011 - 19:44

Interesant articolul si partial adevarat …

Reply
irina 07/02/2011 - 12:23

de ce doar partial? spune-ne mai multe 🙂

Reply
cuvintealese 07/02/2011 - 23:50

Nu, nu e greu sa faci un concurs ca lumea, dar te intrebi daca vor ?! 😀

Reply
irina 11/02/2011 - 19:16

si asta e adevarat, dar isi pierd credibilitatea 🙂

Reply
La multi ani, Blogal Initiative! | Idei pe verticala 23/06/2012 - 11:54

[…] multi ani, Blogal Initiative! Posted on 23/06/2012 by irina bartolomeu Semnalam, cu ceva timp in urma, diverse nereguli constatate in cazul concursurilor/campaniilor online. Astazi […]

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe