La multi ani, Blogal Initiative!

by Irina Bartolomeu

Semnalam, cu ceva timp in urma, diverse nereguli constatate in cazul concursurilor/campaniilor online. Astazi vreau sa va arat si reversul medaliei. Adica un site cu premii si campanii faine si oameni si mai faini! Este vorba, desigur, despre Blogal Initiative care, zilele acestea, implineste 1 an! Motiv pentru care spun La multi ani si la cat mai multe campanii cu premii faine!

De ce particip eu la campaniile organizate de Blogal Initiative? Pentru ca:

– este asigurata transparenta in desfasurarea campaniilor

– conditiile de participare sunt explicate detaliat; sunt respectate datele de desfasurare. Rareori au fost prelungite tocmai pentru a li se da posibilitatea tuturor bloggerilor sa apuce sa se inscrie (in preajma sarbatorilor).

– castigatorii sunt alesi doar in urma jurizarii articolelor; modalitatea de castigare este afisata clar in cadrul fiecarei campanii desfasurate pe Blogal Initiative (nu exista castig pe baza de like / vot)

– nu exista “aranjamente”, nimeni nu este favorizat, toti participantii au aceleasi sanse, cu conditia sa respecte brief-ul dat

– organizatorii contacteaza bloggerii castigatori, iar premiile sunt livrate la timp.

Pana acum, am castigat cateva campanii organizate de Blogal Initiative. Dincolo de castigurile materiale, ma bucur si de faptul ca Blogal Initiative mi-a redeschis apetitul pentru scris, iar competitiile sunt cat se poate de corecte. Puteti (re)citi textele datorita carora am castigat si veti vedea daca am meritat sau nu. Cert este ca juriul este subiectiv, toti, de fapt, prin natura noastra, suntem subiectivi, ceea ce inseamna ca unuia poate sa-i placa ceva, iar altuia, nu. Tind sa cred, pe de alta parte, ca si experienta mea in media a contat destul de mult.

Sugestiile mele catre cei care vor sa participe la campaniile organizate de Blogal Initiative, dar si catre cei nemultumiti ori carcotasi:

-respectati, in primul rand, brief-ul!

– fiti cat mai creativi si originali!

– nu copiati si nu va inspirati de la altii! E tare rusinos!

– cititi celelalte bloguri participante doar dupa ce ati terminat voi de scris articolul / articolele pentru a nu va lasa influentati!

– exprimati-va corect din punct de vedere logic si gramatical! Uneori, greselile de tastare se mai accepta, dar ar fi bine sa recititi si sa corectati textele inainte de publicare.

– scrieti cu cititorii vostri in minte! Adica scrieti nu neaparat pentru campanie, ci si pentru cititorii vostri!

– nu uitati ca juriul este subiectiv! Poate sa-i placa o poveste sau un review sau un slideshow sau, pur si simplu, un text simplu, banal, dar de efect.

– fiti sinceri! Minciuna are picioare scurte si o ajunge din urma adevarul…

– scrieti doar pentru acele campanii / produse / servicii in care credeti! Nu participati la toate campaniile doar de dragul de a participa, pentru ca asta se va reflecta in textul vostru si veti avea numai de pierdut…

You may also like

1 comment

Eu 23/06/2012 - 21:32

La multi ani!

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe