Black Friday pentru cărți

by Irina Bartolomeu

Dacă azi dimineață oftam de ciudă de ce există Black Friday și nu Black Saturday ori Black Sunday (ca să am mai mult timp pentru căutat), acum nu pot decât să mă bucur că există câteva site-uri care prelungesc conceptul de ”Black Friday” timp de mai multe zile. Reduceri, reduceri, reduceri! De fapt, am două motive de bucurie. Sâmbătă și duminică voi fi la Târgul de Carte Gaudeamus! Asta înseamnă că îmi voi face stocul de cărți pentru încă un an. Ce am ochit și vă recomand și vouă din oferta specială (până la 80% reducere și transport gratuit!) de pe site-ul editurii all.ro.

Proaspăt lansate la Gaudeamus: Alexandru Arșinel. Și a fost mâna lui Dumnezeu…, Vladimir Găitan și Andrew Nicoll. În acest an, Rusia a fost invitata de onoare, iar Editura All a fost prezentă în cadrul târgului cu o serie de scriitori ruși contemporani: Iuri Dombrovski, Olga Slavnikova, Natalia Kliuceariova, Daria Donțova.

– Istoria Românilor de Constantin C. Giurescu – una dintre cele mai bune cărți de istorie a românilor. Constantin C. Giurescu a scris și despre istoria Bucureștilor, o altă carte de ”căpătâi”.

Anticarul din Kabul de Asne Seierstad – despre educație și accesul la cultură într-o țară în care aceste concepte sunt interzise. ”O carte unică despre viaţa de zi cu zi dintr-o ţară islamică unde chiar şi după înlăturarea talibanilor de la putere, femeile trebuie să se supună căsătoriilor aranjate, soţilor poligami, dar şi interdicţiilor de a călători liber, a studia şi a comunica cu ceilalţi.”

– 100 de minuni ale Italiei – mi-am propus ca 2015 să fie anul călătoriilor, iar cartea depășește granița ghidurilor clasice de călătorie.

– Cabalistul din Praga de Marek Halter – din colecția Strada Ficțiunii, un roman plin de suspans și o călătorie într-o Praga din alte vremuri

– Ceai, ciocolata, cafea. Istorie, beneficii, rețete de Oana Ștefănescu – numai bună pentru ”viciați” (a se citi ciocoholici ori cafegii). V-ați întrebat vreodată cum a apărut ceaiul? Sau câte soiuri de cafea există? Ei bine, cartea aceasta răspunde la nenumărate întrebări, curiozități și aduce o serie de rețete pentru cei care doresc să savureze fiecare picătură de cafea, ceai ori bucățică de ciocolată…

– Manual de medicină naturistă – cum ar fi să înlocuim banalul paracetamol (banal, banal, dar citiți prospectul cap-coadă și veți vedea câte efecte adverse poate avea!) cu plante? Durerile de cap, stomac, burtă și alte cele pot fi ameliorate și altfel.

– Dacă iubiți scriitura lui Musso, trebuie să știți că romanul ”Mâine” e proaspăt ieșit din tipar! (despre ”Vei fi acolo?” am scris aici)

Și nu în cel din urmă rând, bonus: Jurnal infidel de Bujor Nedelcovici. Și dacă veți merge duminică la Gaudeamus, îl veți cunoaște personal pe autor. Una dintre cărțile sale, ”Jurnalul unui cântăreț de jazz”, face parte din romanele finaliste la Premiul Augustin Frățilă, ediția 2014.

bf

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe