Art Up! couture painting collection

by Irina Bartolomeu

Artistul Cristi Martin, cunoscut publicului ca actor și artist plastic, fondatorul brandului Martin Art, și designerul Carmen Burtea, creator de ținute haute couture și bijuterii Swarovski unicat sub brandul Despotiko, debutează în echipă cu o colecție de artă și accesorii de modă statement într-un concept original, sub numele Art Up! couture painting collection. Colecția va fi prezentată publicului în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Halewood Wines, susținător al acestui concept artistic. Fiecare parte a colecției celor doi creatori a fost armonizată cu un sortiment de vin de excepție oferit de renumitul producător de vinuri.

Cei doi artiști au realizat o colecție specială, cu o abordare artistică îndrăzneață, în care creația vestimentară de înaltă clasă se întâlnește fericit cu arta plastică. Artiștii au gândit colecția dintr-o dublă perspectivă: a artei și a funcționalității, de aceea au realizat o serie de aproximativ 25 de tablouri, dar și o linie de poșete statement și accesorii fashion, toate fiind unicate lucrate integral manual.

Colaboram cu Carmen de mai multă vreme, pe diferite zone de creație, și la un moment dat ne-a venit ideea realizării unor picturi pe materialele prețioase pe care ea își realizează ținutele – așa am început colecția,” spune Cristi Martin. “Văzând că ies niște tablouri deosebite, ne-am dat seama că putem aplica aceeași tehnică pentru o serie de accesorii fashion originale, așa că am început și linia de poșete. Mi-am creat o tehnică specială pentru această colecție, în care am combinat mai multe tipuri de culori și mai multe modalități de aplicare,” încheie artistul. Fiecare obiect al colecției Art Up! este pictat de Cristi Martin pe materialele prețioase folosite pentru rochiile haute couture de designerul Carmen Burtea – mătase, satin, tafta și altele – și îmbogățite apoi cu accente din cristale Swarovski, transformând obiectele și accesoriile în adevărate bijuterii.

Partea de decorare cu cristale Swarovski a fost o muncă delicată și migăloasă, într-o tehnică de aplicare pe care a trebuit să o adaptez din mers la picturi, pentru că, față de aplicarea pe haine, acum a trebuit să țin cont de ideea transmisă de artistul plastic, să încerc să subliniez acele elemente din tablou pe care el le dorea vizibile, însă le lucrase în așa fel încât să-mi permită mie accentuarea cu cristale,” spune designerul Carmen Burtea. “În plus, fiind vorba de lucru în culori, a fost important să țin cont de linia de stil și eleganță a colecției,” a subliniat designerul. Pe de altă parte, colaborarea cu Halewood Wines a generat oportunități de design și prezentare originale, astfel că o serie limitată de sticle cu vinuri de colecție Halewood are acum elemente de decor unice realizate de cei doi artiști.

Cei doi artiști au decis, împreună cu Halewood Wines, ca o parte din încasările obținute în seara lansării să fie donată către copiii din așezământul de la Valea Plopului, pe care vor să îi ajute să aibă sărbători de iarnă frumoase.

Următorul pas în colaborarea dintre cei doi creatori, din care în această colecție va exista doar un element în avanpremieră, va fi pe zona de ținute haute couture, la începutul anului viitor.

Informații detaliate despre colecție și imagini cu obiectele din colecția Art Up! se regăsesc pe pagina de Facebook dedicată, https://www.facebook.com/ArtUpCouturePainting și, în curând, și pe site-ul http://carmensboutique.ro/.

cm

sursa foto

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe