8 muzee mai puțin obișnuite în Franța

by Irina Bartolomeu

Toată lumea a auzit de Louvru, dar dacă vreți să vedeți și altceva în afară de artă, trebuie să știți că există, în Franța, câteva muzee mai puțin obișnuite:

  • Musée Miniature et Cinéma – un muzeu 2 în 1. Un spațiu este dedicat efectelor speciale din cinema; sunt 350 de piese achiziționate de la studiourile mari de film. Un alt spațiu prezintă 100 de miniaturi hiperrealiste ale spațiilor noastre de locuit. Muzeul este situat în celebra casă a avocaților (Maison des Avocats) din Lyon, o clădire care datează din secolul al XVI-lea și care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Colecțiile sunt repartizate pe 5 nivele, în total 2000 mp de expoziție. Prețul unui bilet este 6,50 euro pentru copii și 9 euro pentru adulți.

  • Le Grand Musée du Parfum Paris – Găzduit într-un hotel din Faubourg Saint-Honoré, Muzeul ne invită să descoperim misterele acestui elixir cunoscut din cele mai vechi timpuri; sunt prezentate peste 70 de parfumuri de la cei mai mari parfumieri. Care este primul parfum cunoscut în istorie? Care este legătura dintre parfum și emoții? Cum funcționează parfumul și memoria olfactivă? Care sunt materiile prime folosite în crearea unui parfum astăzi? Răspunsurile la aceste întrebări le aflați dacă vizitați Marele Muzeu al Parfumului din Paris.

  • Maison de la Magie – Casa Magiei este dedicată prestidigitației. La intrarea în templul magiei, vizitatorii vor descoperi istoria artei iluziei, viața și munca lui Robert-Houdin și o serie de iluzii optice. Prețul este 5 euro pentru tineri și 9 euro pentru adulți; gratuit pentru copiii sub 6 ani.

  • Muzeul Inchiziției din Carcassonne. Muzeul Inchiziției dezvăluie un capitol terifiant din istoria Franței, printr-o colecție de instrumente de tortură folosite din secolul al XII-lea și până la Revoluția franceză. Prețul este 6,50 euro pentru copii mai mari de 14 ani, 9,50 euro pentru adulți.

  • Musée du Bonbon Haribo. Muzeul Bomboanei Haribo îi invită pe cei mici și pe cei mari într-o călătorie extraordinară în țara bomboanelor. Prețul este 5 euro pentru copii (5-15 ani) și 6 euro pentru adulți.

  • Ecole-Musée Boulogne sur Mer. Școala muzeu sau muzeul istoriei școlii (asemănător Școlii românești de la Brașov), care deține o colecție autentică de mobilier, obiecte și materiale de arhivă și trei clase care corespund din trei perioade-cheie: 1850-1879; 1881-1950 și 1950 până în prezent.

  • Muzeul de Artă Ludică oferă expoziții majore dedicate benzilor desenate, manga, jocurilor video, filmelor de acțiune și animațiilor. Aduce în prezent un omagiu eroilor Superman, Batman, Wonder Woman și Joker.

  • Musée des Commerces d’autrefois – Muzeul magazinelor de odinioară, situat în Rochefort, deține cea mai mare colecție de obiecte publicitare. Pregătiți-vă pentru o călătorie în timp, pe la 1900, în epoca buticurilor și a micilor meseriași. Stație de distilerie a coniacului, atelier de reparații biciclete, cafeneaua Freddy, salon de coafură cu miros de apă de colonie și briantină, fotograf antic etc. Prețul de intrare este 4,50 euro pentru copii și 6,80 pentru adulți.

Cum vi se par? Ați vizitat vreunul?Booking.com

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe