Vara asta am să mă-ndrăgostesc… Havana in Timișoara

by Irina Bartolomeu

Vara asta am să mă-ndrăgostesc / Vara asta am să mă-ndrăgostesc / Vara asta am să mă-ndrăgostesc de tine” sună versurile unui cunoscut cântec românesc. Parafrazând, vara asta am să mă-ndrăgostesc de tine, Havana, de spiritul tău liber, de culoare, contrast și oamenii tăi frumoși.

Zilele trecute, Chinezu întreba pe facebook care sunt orașele în care aș vrea să locuiesc. Născută-n București, cu ceva sânge aprig de moroșan, dar iubitoare de-un spirit liber cum numai în Timișoara găsești.

Dar ce legătură este între Havana și Timișoara?, ați întreba desigur. Cuba libre / Timișoara liberă, vă sună cunoscut? Timișoara, locul în care, în urmă cu 27 de ani, oamenii ei frumoși porneau Revoluția Română. În vara anului 1900, în timp ce sărbătorea victoria SUA asupra Spaniei, în Cuba, căpitanul Russell al Armatei SUA a comandat rom cu Coca Cola și o felie de lime, rostind ”Por Cuba libre!”. Cuba Libre, un cocktail celebru, dar și o semnificație politică.

Și totuși, ce caută Timișoara în povestea asta? ”Vara asta am să mă-ndrăgostesc de tine…” Vara asta, Havana Club aduce orașul cubanez pe o stradă din România. Aventura Havana In The Street începe online, acolo unde iubitorii de rom pot contribui la forma finală a unui graffiti realizat de cei de la Sweet Damage Crew și pot alege inclusiv orașul în care acesta va fi realizat. Bătălia se dă între București, Cluj, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara, orașul învingător fiind cel care va aduna cele mai multe share-uri pe facebook, din site. Pe site-ul www.havanainthestreet.ro, utilizatorii joacă rolul personajului principal în fiecare dintre cele 8 episoade ale poveștii. Astfel, la fiecare două săptămâni, Havana Club dezvăluie un nou episod și stârnește imaginația celor care iubesc romul, lăsându-i să decidă continuarea următorului capitol din graffiti-ul Havana In The Street.  În joc sunt numeroase premii săptămânale, dar și premiul cel mare: o vacanță de 5 zile în Havana pentru două persoane.

Vara asta am să mă-ndrăgostesc de tine…” Timișoara, recent desemnată Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021, este orașul în care ți-ar plăcea să locuiești. Timișoara, primul oraș cu străzile iluminate cu lămpi, primul serviciu telegrafic într-un oraș de pe teritoriul României de azi, primul oraș conectat la rețeaua feroviară, primul oraș în care a apărut tramvaiul tras de cai, prima rețea de telefonie, primele proiecții cinematografice, al doilea tramvai electric într-un oraș din România de azi, după cel din București, prima linie de troleibuz din România, singurul oraș european cu trei teatre de stat în limbile română, maghiară și germană, dar și locul în care a apărut primul computer alfanumeric din România. Vara asta ai să te-ndrăgostești cu siguranță de Timișoara, de spiritul ei liber, de culoare, contrast și oamenii ei frumoși.

Intră chiar astăzi pe havanainthestreet.ro/concurs și, dacă nu te-am convins cu Timișoara, alege orașul pe care-l iubești, orașul în care vrei să vezi graffiti-ul Havana In The Street!

”Vara asta am să mă-ndrăgostesc…” #HavanaInTimișoara, locul în care, vara asta, am să mă bucur o clipă de o Cuba Libre și un Mojito…

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe