Sustinem adevaratii invingatori!

by Irina Bartolomeu

Eduard Novak, Naomi Ciorap, Petrisor Prundaru, Petru Ifrosa, Mihai Gaita, Dacian Makszin, Constantin Gabriela. Si lista poate continua. Ce au toti acesti oameni in comun? Sunt modele de viata pentru fiecare dintre noi. Sunt Oameni Remarcabili. Sunt Adevaratii Invingatori.

Sunt sportivi care arata lumii intregi ca nu le este teama sa concureze alaturi de oamenii „normali”. Dar ce mai inseamna normal astazi? Normalitatea reprezentata de cei care ii contesta ca ar avea un avantaj in defavoarea lor? Asa cum s-a intamplat cu Oscar Pistorius?

Eduard Novak este omul a carui poveste m-a impresionat foarte tare. Omul care a demonstrat ca in ciuda unui car cu probleme, viata merge mai departe. Omul care iti arata oricand ca se poate. Doar sa vrei. Omul care a ridicat sala Webstock in picioare.

Naomi Ciorap si Petrisor Prundaru au participat la competitiile de 100 m spate din cadrul Campionatului Mondial Paralimpic de Inot. Petrisor s-a clasat pe locul 5 la proba de 200 m individual mix si pe locul 6 la 100 m bras.

Dacian Makszin, Petru Ifrosa si Gabriela Constantin au castigat aurul la probele individuale si pe echipe la Campionatul national de tenis de masa din Cluj.

Toti acesti oameni mi-au aratat ca pentru a obtine ceea ce vreau, trebuie sa muncesc mai mult si sa nu ma las descurajata de probleme. De niciun fel de probleme, fie ele fizice ori materiale. Ambitia acestora ne-a aratat tuturor, de fapt, ca putem fi remarcabili…

Comitetul National Paralimpic  si Olympus, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata romaneasca de lactate, au lansat campania nationala “Sustinem adevaratii invingatori”, prin care sportivii cu dizabilitati sunt sprijiniti activ si pe termen lung in lupta pentru victorii, pe drumul lor către Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016.

Multumim, Oameni frumosi, pentru fiecare emotie, lacrima, steag, imn! Sustinem adevaratii invingatori!

You may also like

3 comments

psi 26/08/2013 - 20:06

citindu-te, eu cred că termenul dizabilităţi ar trebui să-l aplicăm mai degrabă nouă, celor care avem tot ceea ce ei nu au, nu mai au şi ne lamentăm pentru lucruri mărunte.
mulţumesc mult, irina. am mai aflat ceva despre Oameni.

Reply
Eduard Novak, Campion Mondial la Paraciclism pentru a patra oara! | Irina Bartolomeu 31/08/2013 - 00:15

[…] spuneam zilele trecute ca il apreciez foarte tare pe Eduard Novak pentru ambitia de care da dovada de […]

Reply
Campanii online din 2013 | Irina Bartolomeu 24/01/2014 - 23:11

[…] sportivii cu dizabilitati. O campanie care mi-a placut foarte mult, ca dovada articolele scrise: Sustinem adevaratii invingatori!; Eduard Novak, Campion Mondial la Paraciclism pentru a patra oara;  O lume mai buna si un mic […]

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe