Resurse online gratuite pentru editat fotografii

by Irina Bartolomeu

Când nu ai sau nu vrei să folosești Adobe Photoshop (care e destul de dificil pentru începători, costă mult și necesită resurse) sau alt soft de editare foto local, trebuie să știi că ai la îndemână mai multe resurse online gratuite pentru editat fotografii. Multe dintre acestea sunt simple, oferă uneltele necesare pentru tăiat, redimensionat, mici ajustări, altele sunt ceva mai avansate, cu layere, măști și filtre asemănătoare Photoshopului.

Există sute de resurse online gratuite pentru editat fotografii, însă eu am selectat doar câteva pe care le-am testat de-a lungul timpului și mi s-au părut utile, atât pentru utilizatorii începători, cât și pentru cei avansați:

Adobe Photoshop Express Editor

Una dintre cele mai bune resurse pentru editat fotografii, fiind creată chiar de Adobe Photoshop. Multe unelte de bază și avansate. Singurul dezavantaj: sunt acceptate doar imaginile .jpeg și nu mai mari de 16 megapixeli. Deci nu puteți lucra .raw-uri sau .tif-uri. Altfel, este foarte utilă pentru cei care au minime cunoștințe de photoshop.

Pixlr

Una dintre cele mai bune resurse pentru editat fotografii. Disponibil atât ca aplicație web, cât și pentru desktop sau mobil (Android și iOS).

Fotor

Oferă unelte simple, de bază pentru editare.

iPiccy

Oferă ceva mai multe facilități, printre care și filtre – blur, noise etc.

PiZap

Disponibilă atât ca aplicație web, dar și pentru mobil (Android și iOS). Oferă unelte de bază, dar și pentru cover-uri de facebook, twitter, youtube, design emoji, meme-uri.

EditYourPhotosOnline

Interfață simplă, unelte de bază.

PhotoMania

Disponibilă ca aplicație web, dar și pentru Android, iOS, extensie Chrome, aplicație Chrome. Nu are uneltele de bază pentru editare, ci doar efecte presetate.

 

Vrei să afli ce mai scriu? Abonează-te la newsletter.

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe