Mișcarea face bine oricând!

În clasa a XII-a, era să fiu exmatriculată din cauza absențelor de la sport. Nu mi-a plăcut sportul niciodată. A face sport într-un mod impus mi s-a părut mereu o aberație și o pierdere de vreme. Singurul sport pe care-l practicam cu plăcere era badmintonul, dar și acela doar vara, câteva zile, câteva ore, după toane. Degeaba scria pe ușa sălii de sport din liceu – Mens sana in corpore sano, nimic nu mă convingea de ce ar trebui să fac eu sport. Însă urmările le-am resimțit mult mai târziu…

…atunci când am născut prin cezariană, recuperarea ar fi fost mult mai rapidă dacă aș fi făcut sport. După 24 de ore de stat la reanimare, trebuia să mă dau jos din pat și să merg cât mai mult. Abia reușeam să mă mișc și mă uitam cu ciudă la colega de salon care se mișca atât de ușor, de parcă nici n-ar fi fost operată cu 24 de ore în urmă. ”Am făcut mult sport” mi-a mărturisit ea. ”Iar recuperarea e mult mai rapidă…”. Am plecat după 5 zile din spital și tot nu eram în stare să merg fără să mă țin de ceva sau să mă susțină cineva. A fost una dintre lecțiile usturătoare ale vieții sedentare…

….atunci când am plecat într-o excursie tip city-break și obiectivul era să vizitez cât mai multe. Nefiind obișnuită cu mersul (prea mult) pe jos, după nici 7 km am clacat și m-am întors la hotel. Mersul pe jos mi s-a părut o corvoadă, iar mersul cu mijloacele de transport în comun mi-a umbrit plăcerea de a vedea și de a  fotografia clădirile istorice…

…am învățat să înot mai mult obligată de ai mei decât din plăcere. N-am înotat niciodată pe distanțe mari, iar o cursă de bazin olimpic (50 de metri) n-am reușit să o duc până la capăt decât dacă mă opream de vreo 2 ori pe traseu și făceam pluta timp de vreo 5 minute. Mi-ar fi plăcut să particip la diverse maratoane pentru a susține diverse cauze, însă n-am reușit până acum, știind că nu am rezistența necesară. Îi admir și-i apreciez însă pe cei care reușesc să facă asta.

…atunci când mă grăbeam mai tare, pierdeam mereu metroul și autobuzul fiindcă… nu alergam. Cumva deviza era… Grăbește-te încet. De râs sau de plâns?

…ceva vreme am ținut un regim alimentar (nu foarte strict), însă am constatat că fără sport, nu ajungeam la rezultatele dorite.

Dacă, dacă și iar dacă. Dacă aș fi făcut sport în mod regulat, ar fi fost mai bine. Dar uneori e necesar să te lovești nițel cu capul de pragul de sus pentru a ajunge la anumite concluzii. Asta în cazul în care ești încăpățânat așa ca mine și nu asculți de sfaturile altuia. Sau poate că ar fi bine să le și asculți, să înveți din experiența altuia.

Ce am făcut?

 • Mi-am cumpărat o bicicletă clasică și una staționară (mecanică). Uneori biciclim în familie, alteori plec singură și dau ture de parc sau alături de prieteni, câte 2-3 ore pe săptămână (din primăvară până-n toamnă). Iarna și când vremea e urâtă, folosesc bicicleta staționară. Nici n-ai idee ce bine te simți după o jumătate de oră de pedalat!
 • Merg pe jos cât mai mult.
 • Înot ori de câte ori prind ocazia (pe timpul verii).
 • Am urât sala de sport, dar cine spune că nu poți transforma holul sau sufrageria într-o mini sală de sport? Loc să fie să te desfășori și rezolvate-s toate. Aerobic, bicicletă mecanică, stepper, covoraș pentru abdomene etc.

Ce vreau să fac și vă recomand și vouă:

Pentru că mișcarea face bine, trebuie să știți că, la Mamaia (Piațeta Perla), pe 1 august, începând cu ora 9 fix, se va desfășura cea mai mare ora de sport! Este ocazia perfectă să faci mișcare îndrumat(ă) de unii dintre cei mai tari instructori de fitness din România și nu numai.

Vei putea alege între:

 • Kangoo Jumps
 • Zumba
 • Steel Programs
 • Rebound AAS
 • Functional Training
 • Khai Bo
 • Aerobik
 • Fotbal
 • Biciclete stationare
 • Zona Boot Camp

…și multe altele. Eu voi alege bicicletele staționare, dar bineînțeles că m-ar tenta și celelalte din listă. Câte un pic din fiecare. Nu trebuie decât să-ți pregătești cea mai comodă încălțăminte și să te echipezi pentru cea mai tare ora de sport! Intrarea este gratuită.

Târziu ajung la concluzia că ”mens sana in corpore sano” nu reprezintă deloc niște vorbe aruncate-n vânt, pentru că mișcarea are un efect terapeutic, îți antreneaza atât mintea, cât și trupul, reușind să fie puntea către un mod de viață echilibrat și armonios. Dar mai ales sufletul

Miscarea-Face-Bine-Mamaia-2015-POSTER-WEB-577x800

Acest articol a fost citit de 6798 ori

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.