Gama Siviero Maria se completează perfect cu povestea fiecărui serial TV

by Irina Bartolomeu

Când spunem Siviero Maria, ne gândim doar la autentico gelato italiano. Povestea Siviero Maria a început în 1958, când Guglielmo Visani a creat un gelato, acea înghețată italiană autentică, realizată manual, pe care a numit-o în cinstea soției sale, Maria.

Iar când spunem seriale tv, filme și binging, tot la gelato ne gândim. Pentru că fiecare gelato Siviero Maria se completează perfect cu povestea fiecărui serial tv văzut.

Cum ar fi Game of Thrones cu o Stracciatella albă, care să te răcorească precum the winter that is coming? Albă ca zăpada și fulgii de ciocolată presărați precum micile urzeli, intrigi și șoapte de la pretendenții la tronul celor șapte regate. Tot cu Stracciatella merge și House of Cards, un puzzle politic la Washington, construit pe putere, relații, strategie și… fulgi de ciocolată, glazură de cacao și sirop de ciocolată.

Suits, cu doi avocați dați naibii, Mike Ross , tipul cu o memorie incredibilă și ingeniosul Harvey Specter se completează perfect cu Limone di Sicilia. Atât de deștepți și atâtea idei… răcoritoare pentru rezolvarea cazurilor.

Prison Break & Bacio, gelato cu aromă de ciocolată, decorat manual cu alune de pădure. Fiecare alună ronțăită pe îndelete și fiecare linguriță de gelato savurată pentru fiecare idee trăznită de evadare din închisoare a lui Michael Scofield, cel cu planurile tatuate pe corp.

Ray Donovan, bătăușul care rezolvă problemele celorlalți. Dexter, criminalul care nu se poate abține să nu-i omoare pe răufăcători. Hannibal și How to get away with murder. În toate vezi roșu în fața ochilor. La fel și în Affogato all’amarena, gelato cu sirop de vișine și câte o vișină confiată pentru fiecare problemă rezolvată.

News cu problemele unei redacții de știri și Mad Men  cu problemele unei agenții de publicitate din New York-ul anilor ’60, ambele fresh și de actualitate, totuși. Ce altceva ar merge decât Ciock Menta, fresh, răcoritoare și cu fulgi de ciocolată?

Friends & Friends from college, povești de dragoste și secrete ascunse într-un gelato Affogato al cioccolato. Tot cu secrete, minciuni nevinovate și prietenii îndelungate, Pretty Little Liars, și savurate într-o poveste supremă a ciocolatei, Cioccolatissimo, cu sirop de ciocolată și fulgi de ciocolată de lapte, ciocolată albă și ciocolată neagră.

Sex and the City, povestea a patru femei care întâmpină tot felul de dificultăți în a-și găsi perechea. Greșesc. Perechea potrivită e Panna Cotta cu sirop de caramel.

Trecand peste trădare și umilința cauzată de soțul ei, Peter, după scandalul sexual și de corupție, Alicia Florrick face carieră ca avocat al apărării. The Good Wife & Panna Con Frutti Di Bosco, gelato cu smântână proaspătă și suc de fructe de pădure pentru puterea de a trece peste necazuri și nota de prospețime în fiecare caz al Aliciei.

The Young Pope, tânărul papă și… Tiramisu pentru un scenariu excelent construit și o interpretare a lui Jude Law de excepție. Despre Tiramisu se spune că este desertul favorit al italienilor, iar acesta, reprodus într-un gelato preparat din 3 ingrediente proaspete – smântână, mascarpone și gălbenușuri de ouă pasteurizate – redă fidel viața de la Vatican. Fiecare replică este dată atunci când trebuie, jocurile de culise se transformă, iar tânărul papă este altfel decât ceilalți papi.

Taboo, probabil cel mai bun serial al anului 2017; o poveste șocantă, însă reală, cu viața oamenilor de pe la 1800 și cu un Tom Hardy care joacă excelent. James Delaney (Tom Hardy) se întoarce în Marea Britanie, după 12 ani petrecuţi în Africa și caută răzbunare după moartea tatălui său, otrăvit cu arsenic. O poveste aparent amară, aparent, zic, căci biscuiții Amaretti întregi sunt savurați cu fiecare scenă, fiecare dialog și fiecare linguriță de Crema Di Firenze.

Cappuccino sau gelato cu sirop de cafea pentru diminețile târzii și întâlniri cu fetele din Gossip Girl.

The Tudors, Vikings, Roman Empire, dar și Marco Polo se completează cu gelato fresh, Fragola, preparat cu piure de căpșuni și decorat manual cu căpșuni confiate. Pentru povești istorice readuse la viață și ecranizate atât de bine, încât ai senzația că evenimentele se petrec chiar astăzi. Imprevizibile și fascinante scene, cuvinte, alianțe, războaie, intrigi și iubiri.

Ultimul, dar nu cel din urmă, The Blacklist, un serial captivant, atipic, lumea unui criminal misterios și parșiv, Raymond Reddington, zis și Red de către cunoscuți, dar care îi manipulează pe toți. În fiecare episod, Red, îmbrăcat în același costum și nelipsita-i pălărie și ochelari, știe să-i vrăjească atât pe prieteni, cât și pe dușmani, să povestească despre călătorii, oameni, dar și despre delicatesele mâncate. De aceea, The Blacklist se completează cu o delicatesă precum gelato Pistacchio Gianduia, cu gust de fistic și sirop de ciocolată gianduia.

Voi la ce seriale vă uitați și cu ce fel de gelato Siviero Maria le asortați? 🙂

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe