Datorită Holcim România, 1200 de persoane vor beneficia de case noi

by Irina Bartolomeu

Datorită participanților la concursul “O, brad beton!”, vor fi ajutate 1.200 de persoane defavorizate! Holcim România donează în 2016 peste 190.000 de kilograme de ciment proiectului Habitat for Humanity România.

Holcim România va dona în 2016 o cantitate de 190.000 de kilograme de ciment, echivalentul a 4.760 de saci de 40 de kilograme, în cadrul programelor de construcție și renovare derulate de organizația Habitat for Humanity România.

Cimentul va fi direcționat către șase proiecte de anvergură derulate de organizație în mai multe localități din țară, în sprijinul familiilor cu venituri mici sau pentru regularizarea unor cursuri de apă menite să protejeze case și gospodării.

“Holcim România a decis să se implice, și în acest an, în sprijinul proiectelor sociale din România, ca parte a strategiei companiei privind dezvoltarea durabilă. Colaborarea din 2016 dintre noi și Habitat for Humanity România s-a născut din dorința de a-i implica pe fanii Holcim din mediul online într-o inițiativă caritabilă. Le mulțumim fanilor noștri că au reușit să adune cei 4.760 de saci de ciment și îi asigurăm că efortul lor va fi răsplătit prin bucuria familiilor din comunitățile în care partenerii și voluntarii noștri vor mișca lucrurile în bine pentru România”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.
“Peste 5 milioane de români locuiesc în condiții sărăcăcioase. Suntem bucuroși că împreună cu Holcim România vom pune fundația pentru o viață mai bună pentru 1.200 de familii. Mulțumim companiei și tuturor celor care s-au implicat pe Facebook și au făcut posibilă această donație”, a declarat Iolanda Burtea, Corporate Fundraising Manager, Habitat for Humanity România.

Cele 190.000 de kilograme de ciment vor ajunge, în tranșe, pe șantierele a șase proiecte sociale derulate de Habitat for Humanity România:

  • 520 de saci la Moinești (județul Bacău), pentru construcția a două duplexuri de care vor beneficia patru familii.
  • 1.000 de saci la Ploiești (județul Prahova), pentru construcția unui cvaduplex, de care vor beneficia patru familii.
  • 2.200 de saci la Mediaș (județul Sibiu), pentru renovarea unei clădiri în vederea transformării în centru vocațional de training și construirea unui bloc cu 15 locuințe pentru persoane din grupuri vulnerabile.
  • 600 de saci în localități din Moldova, în zonele expuse inundațiilor, pentru consolidarea elementelor de protecție la viituri: șanțuri de canalizare viitură, canale de drenaj, supraînălțare zid de protecție, supraînălțare fundații garduri.
  • 280 de saci în județul Gorj, pentru o familie cu opt copii, a cărei casă se află în stare avansată de degradare.
  • 160 de saci în județele Olt, Dolj și Gorj, pentru reabilitarea caselor a 260 de familii extrem de sărace și renovarea a două școli din comunități vulnerabile.

Holcim România continuă, astfel, seria proiectelor începute pe canalul său oficial de Facebook, prin implicarea comunității online în sprijinirea comunităților locale.

În aprilie 2015 compania a reabilitat terenul de sport al celui mai important colegiu din Focșani, după ce elevii acestei școli au câștigat concursul ”Holcim îți premiază şcoala cu un teren de nota 10!”, pe care l-am lansat tot pe Facebook. Prin intermediul acestui concurs, elevii şi profesorii din întreaga ţară au semnalat o nevoie reală a şcolilor din România: lipsa infrastructurii pentru terenuri de sport. Aceasta a fost și motivul pentru care Holcim România a decis să meargă mai departe, lansând provocarea de a reabilita un teren de sport şi altor companii, sub umbrela campaniei: „Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune”.

Mai multe detalii despre inițiativă, precum și lista școlilor cu terenuri care necesită reabilitare pot fi accesate pe site-ul Holcim:www.holcim.ro/itipredastafeta.html

holcim

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe