Cum să cumperi online echipamente sportive

Skechers din Marea Britanie, biciclete din Polonia, echipamente de alergare din Germania, gadget-uri sportive din Grecia, totul cumpărat stând în fotoliul de acasă. După cum vedeți, oferta este una generoasă, iar faptul că aveți aceleași drepturi indiferent de tara din care cumpărați ar trebui să facă lucrurile extrem de simple. În contextul unei țări ce se dorește europeană prin multitudinea de activități sportive desfășurate în orașele mari de pe tot teritoriul, este normal să ne gândim la confortul personal atunci când ieșim să facem sport în aer liber sau în sălile de sport.

Dincolo era mai ieftin

Orice decizie ar trebui să înceapă cu o căutare, apoi, dacă este cazul, compararea diferitelor oferte. Pentru a vă ușura viața, reglementările prevăd anumite elemente obligatorii pe care profesioniștii care vând produse sau servicii online trebuie să le ofere, înainte de a se încheia un contract online, care vă pot ajuta să luați decizia cea mai potrivită: principalele caracteristici ale produselor sau serviciilor, prețul acestora, perioada de valabilitate a ofertei sau a prețurilor, costul de utilizare a mijloacelor de comunicație la distanță, modalitățile de plată, livrare, executare, procedura profesionistului de soluționare a reclamațiilor, termenul de retragere și formularul tipizat de retragere, existența unei garanții legale, durata contractului.

De obicei, informațiile acestea pot fi găsite în mai multe locuri pe site-ul profesionistului. Caracteristicile, prețul, perioada de valabilitate și durata contractului (pentru servicii) le puteți afla din pagina de prezentare a respectivului produs sau serviciu.

Pentru modalitățile de plată, livrare, executare a contractului, termenul de retragere, garanția legală, va trebui să accesați secțiunile special dedicate “Cum plătesc?”, „Livrare” sau „Garanții”, iar dacă acestea nu există, veți găsi informațiile care vă interesează în secțiunea „Termeni și condiții”.

Cine vinde?

Ați găsit un preț convenabil și toate celelalte elemente sunt în regulă? Excelent. Dar înainte de a vă “arunca” pe ofertă, trebuie să mai faceți ceva. Hai să vedem cum puteți obține niște informații despre vânzător.

În primul rând, trebuie să știți că orice profesionist care vinde online este obligat să-și indice pe site identitatea, adică denumirea comercială, adresa poștală la care este stabilit, precum și, în cazul în care există, numărul de telefon, numărul de fax și adresa de poștă electronică ale acestuia, numărul de înmatriculare și codul de înregistrare fiscală.

Centrului European al Consumatorilor – ECC Romania vine cu sfaturi excelente pentru toți cei care vor să cumpere online echipamente sportive. Ce anume trebuie să știți, de ce să vă feriți, ce să verificați, într-un cuvânt, la ce să fiți atenți, plus exemple. Articolul integral poate fi citit aici.

foto Till Achinger, freeimages.com

Acest articol a fost citit de 6060 ori

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.