Consultare publică privind principiile destinate proiectului de lege care vizează reglementarea Domeniului de Nivel Superior „.ro”.

by Irina Bartolomeu

La începutul anului 2017, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a anunțat că a decis anularea hotărârii anterioare cu privire la implementarea serviciului de înregistrare și mentenanță a domeniilor „.ro”, urmând să organizeze consultări publice.

În prezent, sunt 901130 domenii .ro, din care 44% sunt neutilizate.

MCSI a publicat deja un chestionar referitor la principiile ce vor sta la baza reglementării. Răspunsurile la întrebări și orice alt punct de vedere trebuie să fie transmise prin intermediul chestionarului online până la data de 28 februarie 2017.

Chestionarul este organizat în 3 secțiuni, fiecare acoperind una dintre temele majore de dezbatere: valabilitatea înregistrării domeniului, gestionarea Domeniului de Nivel Superior „.ro” și stabilirea prețului pentru domenii.

Toate datele colectate prin intermediul chestionarului sunt disponibile online.

Așadar, transmiteți toate punctele voastre de vedere prin intermediul chestionarului.

Următoarea etapă se va desfășura de la 1 martie până în 30 iunie 2017, perioadă în care proiectul de lege va fi redactat de către un grup de lucru inter-instituțional, pornind de la punctele de vedere primite. 

Vineri, 31 martie 2017: MCSI va organiza o întâlnire la sediul ministerului pentru a consulta părțile interesate cu privire la elaborarea proiectului de lege privind reglementarea Domeniului de Nivel Superior „.ro”.

Iulie 2017: ministerul va publica spre consultare proiectul de lege. Proiectul va rămâne în consultare publică pentru cel puțin 30 de zile, timp în care ministerul va organiza cel puțin o dezbatere la sediul MCSI pe marginea acestuia.

Septembrie 2017: urmare a procesului de consultare publică, ministerul va prezenta forma finală a proiectului de lege în Guvern.

FreeImages.com, rayudu NVS

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe