Caroli Foods și grija pentru consumatori: prima #MâncareCuNotificare

by Irina Bartolomeu

Frigiderul viitorului este mult mai aproape de voi decât ați crede. Cu siguranță că mulți dintre noi ne-am imaginat un frigider care să ne spună când expiră produsele din el, dacă temperatura de răcire este optimă pentru produse și ce alimente nu mai sunt și ar trebui cumpărate, pentru ca, într-un viitor nu foarte îndepărtat, frigiderul să fie în stare să comande chiar singur produsele în funcție de necesitățile consumatorilor.

Și iată că primul pas a fost făcut. Caroli Foods are grijă de consumatori și prezintă prima #MâncareCuNotificare. Astfel, Salamul Semenic Extra de Caroli are acum o etichetă inteligentă, cu Carolimetru Termic, care te notifică dacă produsul tău nu este păstrat la temperatura optimă.

Acest cadran termosensibil își schimbă culoarea în funcție de temperatura produsului: sub 8°C are culoarea verde, iar peste 8°C incepe să sa coloreze în galben. Când cadranul termosensibil începe să se coloreze în galben este un semn de atenționare că produsul trebuie reamplasat la rece, sub 8°C.

Dacă produsul a fost depozitat într-un frigider la 6°C și apoi se amplasează pe masa din bucătărie în care avem 26°C, cadranul termosensibil devine galben în aproximativ 40 de minute (atunci când produsul ajunge la o temperatură mai mare de 8°C). Timpul în care cadranul termosensibil se schimbă din galben în verde depinde foarte mult de temperatura la care a fost expus produsul la cald și apoi la ce temperatură este setat frigiderul. Având în bucătărie 26°C, așa cum s-a menționat mai sus, unui produs care a stat pe masă din bucătărie și apoi fiind reașezat în frigider la 6°C, i se va recolora cadranul termosensibil în verde în aprox. 60 minute. Carolimetrul nu este ireversibil, deoarece eticheta termosensibilă a fost gândită ca un instrument de notificare că alimentele trebuie să fie păstrate în condiții optime, acelea menționate pe eticheta fiecărui produs alimentar.

Astfel, datorită calorimetrului termic, poți menține produsele Caroli în permanență la o temperatură optimă.

 

Pentru că oamenilor de la Caroli Foods le pasă de consumatori, distribuie produsele proprii doar către partenerii care înțeleg și respectă condițiile optime de depozitare și păstrare ale produselor. În plus, Salamurile Semenic Extra Caroli cu aceste etichete inteligente cu ecran termosensibil sunt la același preț.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe