Apolodor din Labrador – ateliere de lectură și de creație pentru copiii preșcolari

by Irina Bartolomeu
Biblioteca Națională a României oferă, începând cu 1 februarie 2017, în Ludoteca „Apolodor din Labradorˮ (Mezanin), un program de ateliere de lectură și de creație pentru copii preșcolari, atât cu caracter permanent, cât și ocazional, susținute și dezvoltate fie de bibliotecari, fie în parteneriat cu organizații culturale și/sau specializate în activități educaționale pentru copii. Având un format de lecție interactivă, atelierele își propun să apropie preșcolarii de bibliotecă, să le ofere posibilitatea de a trăi experienţe noi de joc şi învățare, alături de părinți și bunici, prin cunoașterea bogăției culturale şi estetice a bibliotecii. Biblioteca Naţională a României oferă copiilor o colecție bogată de cărți, audio-book-uri, filme, CD-uri, DVD-uri, discuri pe vinil etc.

Participarea la ateliere este gratuită, în baza permisului de cititor. Înscrierea se face prin completarea formularului online. Pentru a crea un mediu adecvat comunicării, numărul maxim de participanți la ateliere este de 8-10 copii (cu însoțitor).
1. Ateliere de lectură „Citim și povestim cu Apolodor”
Atelierul își propune să atragă copiii spre lectură, să le dezvolte atenția, capacitatea de concentrare, imaginația și creativitatea, prin dialoguri pe marginea poveștilor citite, prin alte metode adaptate vârstelor mici.
2. Ateliere de educație plastică „Desenăm cu Apolodor”
Atelierul încurajează creativitatea, stimulează imaginația și simțul observației. Copiii sunt inițiați în diferite tehnici de pictură, desen și modelaj, pe diverse teme din povești sau referitoare la mediul înconjurător.
3. Ateliere de audiţie „Povești într-o ureche”
Atelierul propune copiilor audiții de povești (de tipul „Noapte bună, copii!”), povestiri, legende şi piese de teatru care să le dezvolte memoria, atenția și puterea de concentrare, dar și capacitatea de a transpune și de a reinterpreta ceea ce au ascultat, folosind alte limbaje și tehnici.
4. Videoatelier „CineApolodor”
În cadrul atelierului, copiii vor viziona povești, filme artistice și documentare, desene animate etc. care se constituie în puncte de pornire pentru dialoguri, dezbateri, interpretări, jocuri de rol. Se urmărește dezvoltarea puterii de concentrare asupra imaginilor în mișcare, surprinderea detaliilor semnificative, înțelegerea trăsăturilor de caracter ale personajelor și a relațiilor dintre acestea, creşterea capacității de interpretare și de exprimare.
Program:
Program Marți Miercuri Joi
10:00-10:45 Atelier de lectură „Citim și povestim cu Apolodor” Ateliere de audiţie „Povești într-o ureche” Videoatelier „CineApolodor”
11:00-11:45 Ateliere de educație plastică „Desenăm cu Apolodor” Ateliere de educație plastică „Desenăm cu Apolodor” Ateliere de educație plastică „Desenăm cu Apolodor”
12:00-12:30 Părinții citesc copiilor Părinții citesc copiilor Părinții citesc copiilor

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe