Aniversare cu surprize

by Irina Bartolomeu

Iesi din baie si se uita la ceas. Ora 18. Ce tarziu s-a facut, gandi ea. Iar El… n-a ajuns inca acasa. Cu siguranta a uitat… Sau ceva s-a intamplat. Sigur s-a intamplat ceva, zise apoi cu voce tare, framantandu-si mainile. Miruna trase o rochie pe ea si se opri in dreptul oglinzii, vorbind singura. De la o vreme tot intarzie, tot zice ca are sedinte. E ceva necurat la mijloc. Va trebui sa fiu atenta. Sa cercetez.

Sunetul telefonului o opri din visare. Robotul ii indica un mesaj nou. Draga mea, imi pare rau, iarasi sunt retinut peste program. O sedinta mai lunga… Nu stiu cat dureaza. Ti-am lasat si bilet pe frigider. Te iubesc!

–          Il urasc! izbucni ea, aruncand telefonul in pat. Chiar a uitat! Chiar a uitat?! tipa ea, furioasa.

Cobori scarile si intra in bucatarie. Deschise nervoasa usa frigiderului si cotrobai prin el. Unde naiba e berea aia? O scoase din frigider si se aseza cu fundul pe masa. O desfacu si lua o gura. Observa biletelul lui. Se apleca si citi: Posibil sa ajung mai tarziu azi. Te iubesc! PS. Ti-am lasat ceva. Vezi pe dulapul de langa usa bucatariei.

–          Ce naiba, ii arde de facut glume? zise Miruna trantind sticla de bere pe masa.

Se dadu jos de pe masa si se indrepta spre dulapul de langa usa bucatariei. Pe dulap, un alt biletel scris de el: Am uitat, nu-i aici. Cred ca l-am pus pe hol, sub vaza de flori. Vezi acolo! Te iubesc!

–          Mai sa fie, asta-i culmea!

Lua sticla de bere de pe masa si se indrepta spre hol. Ridica vaza de flori. Un alt biletel scris frumos: Nici aici nu e. Trebuie sa mai cauti nitel. Vezi in… dormitor, in sertarul meu cu sosete. Te iubesc!

–          Halal iubire. Intarzie zilnic, dar imi lasa biletele de-astea. De cand nu mi-a mai lasat el biletele? Sigur ascunde ceva! exploda nervoasa Miruna.

Se indrepta spre dormitor cu biletelul in mana. Si-acum sa cautam acul in carul cu fan. Un alt biletel idiot, isi zise ea in gand. Deschise sertarul cu sosete. Nimic. Toate asezate frumos, randuri, randuri. Negre, albastre, maro. La naiba, zise ea. Il deschise pe urmatorul. Sosete albe. In mijlocul lor, un saculet din tul alb, legat cu o funda alba. Trase de funda si incerca sa desfaca saculetul. Nu mai avea rabdare. Era deja usor ametita de la bere. Desfacu saculetul si descoperi un… portofel de dama din piele tip plic. Miruna izbucni in ras. Se aseza pe pat, cu portofelul in brate. Il intoarse pe toate partile, apoi incepu sa-i studieze desenul. Dadu cu degetul peste conturul celor doua pasarele ce parca inganau un cantec de dragoste. Era cel mai frumos cadou pentru femei pe care il primise vreodata. In jurul lor, erau desenate natura, flori de hibiscus, rosii si albastre. Il studie pret de cateva minute. Apoi il deschise. In interior, un alt biletel: Iti amintesti? 🙂  si o sagetica. Intoarse biletelul pe verso. Deschide usa de la intrare! Miruna ramase cu gura cascata. Deschide usa de la intrare?! repeta ea. Izbucni, din nou, in ras. Sa intru in jocul lui ca nu mai inteleg nimic, continua ea.

Lua biletelele si portofelul-plic si iesi din dormitor. Sertarul cu sosete ramasese deschis, iar saculetul din  tul pe jos. Se indrepta agale spre usa de la intrare. O deschise. Vizavi, El… sprijinit de masina, cu un buchet de trandafiri albi in mana. In mijlocul lor, o floare rosie de hibiscus.

–          In sfarsit, iubito! Ai uitat de aniversarea noastra… exclama el, razand. 20 ani de la casatorie si de la calatoria noastra initiatica in India!

Miruna ramase perplexa. Se uita la portofel. Realiza de unde i se parusera atat de cunoscute desenele. India, India cea fantastica si calatoria lor de nunta…

–          Am crezut ca… ingaima Miruna, inca nevenindu-i sa creada.

–          Ca… am uitat? Ca te insel? Ca am tot intarziat in ultimele zile… Ca am umblat si cautat de nebun un cadou special, lucrat manual de atelierele Anuschka… Te-ai inselat! zise el zambind. “Two for Joy” sau doua inimi intr-una singura. Si… mai e ceva. Vom sarbatori printr-o noua excursie. O noua Indie, o noua lume culturala, excentrica si fabuloasa. Pentru noi doi…

 

 

portofel_plic_din_piele_anuschka_two_for_joy_3

You may also like

6 comments

ch3815h 01/08/2013 - 17:43

Frumos cadou si poveste chic! 🙂

Reply
irina bartolomeu 01/08/2013 - 20:34

Orice obiect lucrat manual va fi un cadou deosebit! 🙂

Reply
psi 01/08/2013 - 19:20

ioooi, irina! unde ai găsit eroul acestei povești? 😀
se potrivește de minune cu anuschka…

Reply
irina bartolomeu 01/08/2013 - 20:33

Chiar Anuschka m-a inspirat 🙂

Reply
Adriana 17/08/2013 - 23:16

Aproape că văd cu ochii minţii aceste produse. Am mai citit despre ele. Dar povestea ta m-a făcut să le văd…altfel. India…of, India

Reply
irina bartolomeu 17/08/2013 - 23:23

Am o prietena care a plecat in India pentru cativa ani… Mi-a promis un guest post despre tot ceea ce inseamna India privita prin ochii unui european, viata, cultura, civilizatia… abia astept impresiile ei!

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe