Lumea magica a caietelor cu realitate augmentata (2)

Un studiu recent arata ca 90% dintre copii prefera cartile in format 3D. Sunt mult mai interesante, atrag imediat micii cititori. Cu atat mai mult, realitatea augmentata ii va fascina. O astfel de carte poate fi mai practica decat cartea traditionala.

Realitatea augmentata (AR) este o tehnologie care introduce elemente 3D in timp real, suprapuse peste imagini. Folosind tehnologia AR, se poate interactiona cu o lume virtuala.

Cum functioneaza?

O camera foto-video si o aplicatie. De atat este nevoie pentru ca aplicatia sa poata genera orice fel de continut – oameni, animale, automobile, aparatura medicala samd. Toate virtuale. Din acest motiv, realitatea augmentata este folosita cu succes in diverse domenii – medicina, militar, auto, aeronautica, industrie, arhitectura, turism ba chiar si in marketing. Cu rezultate infinite!

Va spuneam zilele trecute ca am cerut spre testare de la Rechizitelemele.net un astfel de caiet Skag AR – cu realitate augmentata. Acum am inteles cum functioneaza. Am avut nevoie de un smartphone, o aplicatie (Skag AR; se descarca gratuit din Google Play si App Store) si, bineinteles, de caietul Skag AR.
Am deschis aplicatia, am tinut telefonul deasupra caietului si… magia s-a dezlantuit! Un leu in toata splendoarea si-a facut aparitia. Cu ragete, nu asa simplu! Sunet si animatie!

Screenshot_2013-05-29-21-40-13

Reactii si concluzii

Primul „cobai” a fost, bineinteles, copilul. „Oau!” a fost reactia lui. „Cum de apare asa?” a continuat el, extrem de incantat. La cei 8 ani ai lui e pasionat de tot ce tine de tehnologie. I-am explicat, in mare, cum functioneaza; apoi m-a intrebat daca il poate arata si prietenilor lui. Am iesit impreuna afara pentru a vedea si reactia celorlalti copii.

Alina, 9 ani: „Ce interesant e! Vreau si eu unul din asta!”

Octavian, 12 ani: „Zici ca e real si ca… acum sare pe tine! Mai ceva ca in documentarele de pe Discovery!”

Andrei, 8 ani:”Mai sunt si alte animale?”

Mai sunt si altele, le-am zis. Sunt 8 modele disponibile: leu, leopard, urangutan, elefant, delfin, vultur, tigru, pasarea colibri.

A doua zi, piticotul a plecat cu caietul Skag AR la scoala. I l-a aratat si doamnei invatatoare. „Asa puteti sa invatati mai multe despre animale, despre mediul in care traiesc.” i-a spus doamna invatatoare.

Ana H., psiholog: „Lectiile pot fi intelese mult mai usor. Copilul este fascinat de sunete, de imagine, de animatie.”

Acesta este doar inceputul. Limitele utilizarii realitatii augmentate depind doar de imaginatie…

Acest articol a fost citit de 2437 ori

Post Author: Irina Bartolomeu

2 thoughts on “Lumea magica a caietelor cu realitate augmentata (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge