Setarile de confidentialitate pe Facebook

by Irina Bartolomeu

Zilele trecute am intalnit urmatorul mesaj pe Facebook:

Salutare tuturor celor din lista mea de contacte ! Va cer un serviciu… Facebook a schimbat, din nou, setarile de confidentialitate. Datorita noului « graphic app », oricine din reteaua FB (chiar si dintr-o tara straina) va poate vedea fotografiile, va poate cunoaste gusturile si citi comentariile. Voi afisa acest mesaj timp de 2 saptamâni, va rog, o data ce ati îndeplinit cererea mea, lasati un comentariu cu textul « Gata! »
Atunci cand prietenii vostri va dau un « Like » sau un « Comment », în mod automat, si prietenii lor ne pot vedea continuturile. Din pacate nu putem schimba aceasta configuratie de unii singuri. De aceea, va rog, puneti cursorul (mouse-ul) pe numele meu, fara a da click. Va aparea o fereastra. Mutati cursorul (tot fara click) pe « Prieteni » si apoi dati click pe « Parametri » sau <<setari>>. Va aparea o lista. Demarcati, din acea lista « evenimente marcante » si « comentarii si mentiuni like ». Astfel activitatea mea pe FB nu va mai fi publica.
Acum, faceti un COPY – PASTE si puneti acest mesaj pe peretele vostru ( repet : COPY – PASTE , nu « Distribuie »). O data ce voi vedea mesajul la voi, si eu voi proceda la fel. Merci !

Si acum sa va explic ce inseamna mai exact:

settings-privacy-facebook

Mesajul este partial adevarat. Pentru ca “evenimentele marcante” nu au legatura cu prietenii tai, ci cu tine insuti. Este vorba despre evenimentele din viata ta. Daca tu vei face setarile enuntate in mesajul de mai sus, atunci nu vei mai putea vedea evenimentele marcante din viata prietenilor tai si nici like-urile/comentariile date altora. Ok, inteleg cu like-urile si comentariile. Dar sa nu te miri atunci cand anunti pe facebook ca te-ai casatorit – in cadrul evenimente marcante – si tu nu primesti nicio felicitare din partea prietenilor. Pentru ca tu le-ai cerut sa debifeze acest lucru…

Mai multe despre cum se fac setarile de confidentialitate si ce inseamna fiecare, veti gasi in articolul de pe mashable.com: How to Lock Down Facebook Privacy.

You may also like

5 comments

Alexandru 15/07/2013 - 19:22

De azi nu mai folosesc aceasta retea deoarece doar prostii se intampla, am doar prieteni care nu stiu sa socializeze si ma speriu cand cineva isi baga o poza de cocalari. Am trecut la twitter, instagram si o retea de socializare romaneasca.

Reply
Ana Naghi 22/07/2013 - 20:01

Retea de socializare romaneasca? Ne spui si noua?

Reply
Acru 21/07/2013 - 19:01

Îţi pui benevol datele personale şi pozele pe o reţea publică de socializare, după care cauţi disperat metode de a le ascunde şi te plângi că sunt accesibile . Nu-i simpatică şi coerentă atitudinea?

Reply
Alexandru Budici 23/07/2013 - 11:17

Deja facebook face multe prosti, a inceput cu reclamele si acum ne virusam fara sa stim din cauza facebook-ului.

Reply
venin_in_canin 11/08/2015 - 08:33

Cum pot aproba comentariile la postarile mele inainte ca acestea sa fie publicate?

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe