On the road…

by Irina Bartolomeu

Trupa byron canta fain, fix pe gustul meu. Am descoperit-o cu ceva timp in urma si multe piese  mi-au mers la suflet, ascultandu-le in nestire. Greu de ales o singura piesa pentru inedita campanie organizata de Blogal Initiative & byron.

Asadar, intr-un final, inspirata de titlu si poveste, am decis: ON THE ROAD.

Scenariu videoclip:

SCENA 1. Strada. EXTERIOR, SEARA.

Se aud acordurile de inceput ale melodiei si versurile: when you are alone / sitting on the pavement, hoping for a ride, dreaming away

In centrul orasului, un tanar sta asezat, in fund, pe marginea trotuarului, cu mainile peste genunchi. In dreapta, pe trotuar, geaca de blugi. Priveste in departare. (filmare plan general, prim plan) Pe sosea trec masini (filmare fast forward)

SCENA 2. FLASH BACK Camp. EXTERIOR, ZI.

In mijlocul campului plin de maci, tanarul o tine pe Ea de mijloc. Ea il mangaie pe obraji, apoi il tine de gat. Amandoi zambesc.  (filmare plan general, prim plan, travelling circular cu steadycam)
Se aud versurile: remember her hands /touching the back of your neck like a breath of wind so real” .

SCENA 3. Concert byron Unplugged.

Imagine din concert byron Unplugged.
…”long time passing doesn’t mean it’s gone / that touch is still there and will never leave / as you did”…

SCENA 4. Strada. EXTERIOR, SEARA.

Se aud versurile: “when you are alone / walking on the wayside, asking for a ride, dreaming away / forgetting that crap / “what will you do with your life if you won’t work out your next day?”

Tanarul se ridica, isi ia geaca de blugi de pe jos si pleaca agale pe strada. Are geaca de blugi intr-o mana. Il vedem din spate. In stanga, pe sosea, masinile circula in goana (filmare fast forward).

Se aud versurile: “following the sun is not good enough / for taking your last breath with a smile on your face?

Tanarul grabeste pasul. Pune geaca pe el. Incepe sa alerge. Se loveste de oameni. Oamenii se uita mirati, intorc capul dupa el.

SCENA 5. Concert byron Unplugged.

Imagine din concert.
“i won’t spend my life confronting the real / what about living without established frontiers?”

SCENA 6. FLASH BACK. EXTERIOR, SEARA.

El si Ea la apusul soarelui. Se tin de mana. (Ii vedem din profil, plan intreg) Ea isi retrage mainile. Se indeparteaza. Nu se uita la el. El intinde mainile neputincios spre ea, dar ea dispare. El ramane pe loc. (plan general)

Se aud versurile: what about misty mountains in a sunset light? / what about drinking from a waterfall? / what about leaving people without telling goodbye? / we’ll meet again, i’m sure

SCENA 7. Strada. EXTERIOR, SEARA.

Acorduri melodie. Se aud versurile: the cars still intersect, hypnotizing your memories / those days lost forever you never forgot / leaving all behind doesn’t mean you don’t miss / that child accidentally you’re not anymore

Tanarul se opreste din alergat. Gafaie. Se apleaca, isi sprijina mainile pe genunchi, lasa capul in jos. Se indreapta, o ia din loc din nou, mergand incet, agale. Se opreste in intersectie. Vedem masinile care se intersecteaza (filmare fast forward). El priveste in departare. (Gros plan) Are lacrimi in ochi.

SCENA 8. FLASH BACK. EXTERIOR, NOAPTE.

Se aud versurile: what about laying on leaves and watching the stars / preparing to fall asleep?

El si Ea intinsi in iarba, pe spate. Se tin de mana, privesc stelele, zambesc. (plan intreg, prim plan, apoi travelling circular cu steadycam)

SCENA 9. Concert Byron Unplugged.

Imagine din concert.
what about casual friends for a couple of miles? / don’t ask about the meanïng anymore
what about misty mountains in a sunset light? / what about drinking from a waterfall?

SCENA 10. Strada. EXTERIOR, SEARA.

Se aud versurile: what about leaving people without telling goodbye? / we’ll meet again, i’m sure… Acordurile de final.

El traverseaza intersectia, agale. Il vedem din spate, cum se indeparteaza…(plan general)

Sfarsit


Trupa byron va lansa pe 3 mai, ora 21.00, in The Silver Church din Bucuresti, printr-un concert cu participarea HBO România, DVD-ul Live Underground. Concertul va prilejui si proiectia unui documentar despre salina Turda, prezentat de Marius Florea Vizante.

DVD-ul Live Underground prezinta un concert inedit, filmat in 2010, in interiorul salinei din Turda, la peste 100 de metri adancime. Materialul a fost filmat Full HD, cu 8 camere video, una dintre ele fiind urcata pe o macara de 12 metri ce ofera privelisti spectaculoase asupra salinei si a concertului.

Dupa concertul de lansare din Silver Church, byron va pleca in turneu national de promovare a materialului. Datele de turneu precum si alte noutati le puteti afla accesand site-ul oficial sau pagina de Facebook.

You may also like

3 comments

Bilant 2012 | Irina Bartolomeu 31/12/2012 - 01:58

[…] castigator in cadrul campaniei byron, organizator Blogal Initiative; cu articolul On the road […]

Reply
30 de secunde de faima – noul album byron | Irina Bartolomeu 13/03/2013 - 20:54

[…] tot vorbim de byron, 30 de secunde pot fi de exaltare cand am reusit sa pun cap la cap ideile de scenariu pentru un videoclip de-al lor. 30 de secunde dureaza sa-ti dai seama ca orice piesa byron te face […]

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe