Guest post: Să facem BINE! Webstock 2018

by Maria Grajdan

text și foto Maria Grajdan

Inovaţie, inspiraţie, influenţă, comunicare şi digitalizare! Toate acestea au captat ţara la cea de-a X-a ediţie aniversară a  celei mai mari conferinţe de digital, marketing şi social media din România. Bucureşti, Craiova, Timişoara, Galaţi şi alte meleaguri şi-au făcut simţită prezenţa la Webstock 2018.

Eveniment cu prestanţă – invitaţi pe măsură.

Cornel Amariei, inventator, dar şi antreprenor, a deschis seria interviurilor din debutul conferinţei. La 3 ani citea. La 14 ani obţinea medalie pentru invenţie privind securitatea locuinţelor. Are peste 100 de invenţii din care 50 brevetate sau în curs de brevetare. A creat ochelarii pentru nevăzători, proiect de notorietate globală ce e posibil a ieşi pe piaţă în 2020. Caută soluţii pentru digitalizarea proceselor administrative pentru a pune capăt birocraţiei din România. Toate acestea până la 24 de ani! Problemele de sănătate ale ambilor părinţi (handicap locomotor) au fost drive-ul pentru invenţiile lui… A creat produse testate pe părinţii lui. Ei au fost cei care i-au stârnit curiozitatea. Respect pentru BINELE adus semenilor lui pentru determinarea cu care construieşte şi nu risipeşte!

Trebuie să îţi placă ceea ce faci! Nu face ceva pentru ca trebuie, fă pentru ca îţi place, având conştiinţa lucrului BINE făcut! Toate acestea concentrate în seriozitate şi perfecţionism au construit cariera unuia dintre cei mai longevivi şi profesionişti prezentatori de ştiri: Andreea Esca. Prezenţa sa la Webstock a însemnat un îndemn elegant la acţiune responsabilă, organizare şi atitudine, îndemn la vigilenţă oricât de bun ai fi, respect faţă de oameni, educarea copiilor pentru viaţă prin puterea exemplului!

Atenţia publicului Webstock 2018 a rămas vie şi la ocuparea scenei de “Atlasul frumuseţii”, un album de artă convingător în privinţa frumuseţii feminine. Mihaela Noroc a imortalizat, prin artă fotografică, multe femei din lume, începând călătoria prin fotografie, la 16 ani. Avântul şi determinarea i-au fost tăiate rapid în facultate, nesimţind nicio susţinere. A urmat pauza: 6 ani nu s-a atins de aparatul foto, dar nu a abandonat şi a ajuns să fie unul din cei mai apreciaţi fotografi din lume! Crezul în BINE, încrederea în sine şi determinarea asigură succesul!

Fapte şi nu vorbe! Nu orice fel de fapte… Românul s-a născut poet…, nimic rău de altfel. Însă orice societate, mai ales cea românească, are nevoie de mai mult de atât… Faptele lui Vlad Voiculescu conving pe oricine de buna credinţă cu privire la BINELE făcut semenilor! UN OM BUN plecat dintr-un sat la Pucioasa şi apoi ajuns la Viena fără să ştie iniţial germană, dar determinat să înveţe şi să implementeze rezultatul în ţara lui. A fost Ministrul Sănătăţii şi a dovedit, prin puterea exemplului, ca politica este despre fapte. A creat reţeaua legală prin care sute de pacienţi bolnavi de cancer şi-au primit citostaticile. A creat Magicamp, tabără pentru copiii bolnavi de cancer, ajutaţi să îşi câştige şi să îşi păstreze încrederea în ei. Vlad Voiculescu este exemplul de lider care poate construi instituţii, care poate face echipe de oameni şi cu oameni buni, competenţi, care să fie lăsaţi să facă ce trebuie, să fie susţinuţi în slujba BINELUI! Prin exemplu şi construcţie se educă generaţii!

Construcţia solidă a oricărui proiect necesită timp, răbdare, ştiinţă şi buna credinţă! Timpul este singura resursă irecuperabilă de care mulţi îşi bat joc… Timpul trebuie folosit pentru a creşte, însă ultimele zile au dovedit folosirea lui pentru dezbinare… De ce? Pentru ca mulţi dintre noi “căutăm în ceilalţi minusuri, nu plusuri”, cum bine a evidenţiat Cabral Ibacka în pledoaria lui despre timp.

Timpul poate aduce un val de BINE! De noi depinde. Medicul cardiolog Vasi Rădulescu a îndemnat publicul Webstock să nu îşi uite poveştile proprii şi să încerce să le influenţeze pozitiv şi pe ale altora! Sa nu ne amintim de bolnavi, de copiii şi bătrânii nimănui DOAR de Paşte şi de Crăciun…!

Militantismul pentru BINE… a introdus participanţii la Webstock 2018 în cele mai interesante dezbateri despre lumea post-Google, competiţia de piaţă în lansarea oricărui produs, despre cum va arăta agenţia viitorului, despre calitate şi nu cantitate, pierderea multor joburi ca urmare a dezvoltării uriaşe a tehnologiei, case solare, evoluţia blogurilor, impactul activităţii influencerilor asupra brandurilor cu care se asociază, reflectarea lipsei de răbdare în educaţia copiilor noştri…

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe