Jocurile Olimpice Rio 2016

by Irina Bartolomeu

Rio_2016_logo.svg

De astăzi și până pe 21 august se va desfășura cel mai mare eveniment sportiv al planetei: Jocurile Olimpice de la Rio. Puteți simți pulsul evenimentului prin mai multe metode:

  • Aplicația Team Romania, dezvoltată de Kooperativa 2.0, în colaborare cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Amazing Soft. Prin intermediul aplicației, puteți afla ultimele noutăți legate de componenții delegației României la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, dar și urmărirea în timp real a performanțelor acestora în timpul competiției. Mai mult, această aplicație oferă și un istoric al fiecărui sportiv, dar și informații de interes general. Astăzi a primit un update prin care puteți primi notificări de fiecare dată când concurează un român într-o probă olimpică, dar și pentru fiecare rezultat obținut. Aplicația Team Romania este disponibilă pentru iOS și Android.

teamromania

  • Televiziunea Română, official broadcaster Rio 2016, va asigura cea mai mare acoperire din istoria transmisiunilor de la Jocurile Olimpice. Vor fi peste 700 de ore de transmisii, 90% în direct, pe patru posturi tv – TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD – precum şi online, pe TVR+, o premieră pentru televiziunile din România. Urmăriți și pagina de Facebook creată special pentru acest eveniment. Mai multe detalii, aici.

  • În fiecare sâmbătă, la ora 10:10, Marius Matache realizează emisiunea ”Bilanț Olimpic” la RFI Romania. ”Vor fi povești ale Jocurilor Olimpice (episoade cu boicoturi, povestea celui mai sângeros meci de polo din istorie etc.), vor fi discuții cu invitați din lumea sportului, oameni care au participat la olimpiade, vor fi întrebări despre ce nu merge în sportul românesc, vor fi știri despre sportivii români prezenți la Rio.” povestește Marius pe blogul său.
  • Google a dedicat o secțiune specială pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016. În ceea ce privește YouTube, pe lângă opțiunea de live streaming, Google a încheiat parteneriate și cu radiodifuzorii din 60 de țări pentru a evidenția și introduce direct în rezultatele căutărilor. Google Street View a încheiat parteneriat cu 8 dintre instituțiile culturale din Rio pentru a prezenta o colecție interactivă și pentru a da o altă perspectivă olimpiadei.

goo1

goo2

goo3

  • Facebook a introdus câteva opțiuni noi pentru JO Rio 2016. Astfel, pe lângă fotografia (temporară) de profil însoțită de steagul țării respective, veți găsi o secțiune specială, care va centra toate conversațiile și evenimentele legate de olimpiadă. Căutați ”Rio 2016” pentru a vedea ce distribuie utilizatorii.

1rio

2rio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Pe Twitter puteți urmări hashtagul principal #Rio2016, dar și alte hashtaguri create special pentru acest eveniment. Noutatea adusă de Twitter este faptul că a creat emoji pentru anumite hashtaguri; de ex. steaguri miniaturizate pentru țări, dar și pentru sporturi.

twittersteaguri

twittersports

twitterhash

-articol în curs de actualizare –

 

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe