ALCHIMIE, simboluri muzicale pentru suflet

by Irina Bartolomeu

Trebuie să știți că doar astăzi mai puteți lua bilete early bird la concertul lui Marius Matache din 16 mai, Sala Mică a Palatului Național al Copiilor din București, ora 19.00! Este vorba despre concertul de lansare a noului album – ALCHIMIE, un album semi-conceptual, o poveste cu 11 capitole, realizat într-un registru sonor diferit față de cel cu care Marius Matache și-a obișnuit publicul cu HOINAR prin Piața Matache, albumul său de debut din 2013. Acest fapt se datorează colaborării cu Victor Panfilov (producătorul muzical al acestui disc), care “condimentează” folkul energic al artistului cu o amprentă retro-rock.

Albumul a apărut sub egida Asociației Folkul Acasă În Realitate (F.A.I.R.), condusă de Sorin Poclitaru, cel care semnează și versurile de pe Alchimie. Colaborarea și prietenia dintre cei doi este de notorietate, materializată în numeroase spectacole și proiecte. La realizarea lui au mai contribuit Vlady Săteanu (bas), Cristian Mihai (nai, voce), Vladimir Sergheev (tobe), Lyuben Gordievski (pian), Alexandru Panfilov (chitare electrice). Coperta este realizată de Radu Tudoroiu printr-o tehnică foto ce implică fericianură de potasiu și azotat de amoniu, veche de mai bine de un secol, unul din primele procese fotochimice stabile utilizate în istoria fotografiei.

În ceea ce privește povestea simbolurilor din ALCHIMIE, Marius Matache povestește pe blogul său:

Pe copertă (dar și pe afișul lansării din București) veți descoperi 4 triunghiuri diferite – ele reprezintă patru din simbolurile de bază din alchimie – aer, apă, foc, pământ. O pictură similară este atribuită, în broșură, și piesei Alchimistul. Oxidul de zinc era numit de alchimiști zăpada albă, astfel că el este simbolul atribuit piesei Ninge. Simbolul focului revine piesei Licurici (în engleză fireflies), iar pe cel al aurului l-am atribuit piesei ce deschide albumul, La un han, în care se vorbește de o monedă… gălbuie.

Biletele sunt disponibile exclusiv pe platforma iabilet.ro. Prețul biletelor este de 45 de lei. Cei care le achiziționează până pe 3 mai beneficiază de o reducere de 20%, perioada de early bird nefiind limitată pentru un anumit număr de bilete.

Sponsor principal: Domeniile Sâmburești

Parteneri: TNT Express România, Kooperativa 2.0., RFI România, SmartFM

Afis_Bucuresti_web

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe