Vând… vise

by Irina Bartolomeu

Ploua cu vise peste noi / Şi fulgerau străvechi dorinţi, / Tuna ca-n vremea de apoi: /
Să nu te mint, să nu mă minţi… (Pavel Coruţ – Să vii ca o părere).

M-am săturat de arsiță, de soare, de cald, de bine. M-am săturat de lumină, de nisip, de scoici și de marea albastră. Nu mai vreau nici gâze, nici să urc pe munte sau să mă rostogolesc în mare. M-am săturat de liniștea pustie. Nu mai vreau nici rouă, nici iarbă, nici arșiță. Nici iarnă nu vreau să fie. Nici lemne să troznească-n vatră. Nici jarul să nu sfârâie. Mi-e dor, însă, de… ploaie! Ploaie în luna lui august. Mi-e dor de sunetul care mă înveșmântează, mi-e dor de vântul care țiuie din ce în ce mai tare, mi-e dor de picurii de apă care lovesc fereastra…  Întunericul să se coboară din ceruri, norii să danseze-n piruete scântâietoare, frunzele să se cutremure amețite, pământul să se tânguie… Dă, Doamne, ploaie! Mi-e dor de un minut de ploaie!

Click! 10 secunde demo. Și… plouă! Jarul neputinței se stinge sfârâind, iar ploaia inundă uscăciunea de pretutindeni. Și plouă… Plouă… Curg șiroaie vindecătoare de obsesii, închizi ochii și simți doar ploaia, fericirea și viața… Eternitatea clipei de a schimba destinul. Stropii se preling peste răni, regenerând speranța. Departe de casă, departe de oraș, de liniște și monotonie, departe de toate, într-o zi de august.

Mi-e atît de dor de libertate și de viață! Să plouă!

O pledoarie pentru sunete. Sunetele naturii, sunete de relaxare. Sau, pur și simplu, un singur sunet.  Al ploii. Într-un magazin online tip springshop.

Ești stresat, preocupat, grăbit, obosit. Toate sunetele care ne înconjoară pot fi relaxante. Nu trebuie decât să te oprești câteva minute și să le asculți. Sunetul mării, al lemnelor arse, pietrele care trosnesc, zăpada care scârțâie, ploaia. Toate acestea au capacitatea de te relaxa, de a te liniști. Vibrație, rezonanță, putere. Sunete pentru trup, minte și suflet. Le poți asculta oricând, cu un click.

Deci… să plouă! În luna lui august.

o idee neconvențională pentru etapa 28 SuperBlog 2012

sursa foto ploaie

You may also like

2 comments

'mnealui 28/11/2012 - 13:32

frumos. la cat mai multe puncte!

Reply
irina bartolomeu 30/11/2012 - 10:14

Merci, Christi! Bafta si tie!

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe