Stiati ca orezul este unul dintre alimentele care nu expira niciodata? Cu conditia sa fie pastrat intr-o punga bine inchisa. Daca-i bio, cu atat mai bine. A folosi un aliment bio nu mai este de mult un moft. Produsele bio sunt produse de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara a se folosi substante chimice precum pesticide sau ierbicide si fara substante sintetice la procesarea lor, nu au fost modificate genetic si nici expuse iradierii. Asa cum este Orezul pentru Gurmanzi Les Minutes bio de la econatura.ro. Orezul poate fi folosit in n moduri; atat in ciorbe, mancaruri, pe post de garnituri, dar si in prajituri.
Orezul pentru Gurmanzi Les Minutes bio este dedicat celor care sunt mereu pe fuga si nu au timp sa gateasca. Pentru ca este deja prefiert si contine si mirodeniile necesare unei garnituri perfecte. Fie ca-l folosim pentru friptura de porc, pui ori peste. Bineinteles, poate fi consumat si ca atare, deoarece contine si ulei de masline virgin extra, ceapa, sare, morcovi, patrunjel. Eventual ar putea fi imbunatatit, dupa gusturi, bineinteles, cu ciuperci, ardei gras si se transforma intr-un fel de orez “sarbesc”.
Produsul a fost fabricat dupa o reteta traditionala, orezul fiind fiert inabusit in prealabil si apoi uscat delicat si ambalat, pentru a fi apoi fiert acasa, in mai putin de 10 minute.
Am respectat instructiunile de pe punga:
Puneti continutul pachetului intr-o cratita mare si adaugati 800-850 ml de apa clocotita. Fierbeti cu capacul pus la foc mediu circa 8 minute si apoi scoateti capacul, amestecand permanent pana la absorbirea totala a apei.
si a iesit ce se vede in imaginea de mai jos. Boabele isi mentin forma, se desprind unele de altele, au o consistenta moale si cremoasa. (Daca n-avea condimente, sigur il faceam orez cu lapte 🙂 )
Am format doua gramajoare langa care am “trantit” o pulpa de pui facuta la gratar si o salata de “verzituri” (salata verde, ceapa verde, patrunjel si marar). Delicios!
Pentru un stil de viata sanatos, alegeti produsele bio!