Teatrul Masca, mai aproape de oameni

by Irina Bartolomeu

Teatrul Masca este unul dintre puținele teatre din România – dacă nu chiar singurul – care știe să se pună în valoare și să fie mai aproape de oameni. Este teatrul care se promovează cel mai bine în social media. În acest an, a ajuns la cea de-a patra ediție ”Ziua Bloggerilor”. Stagiunea de toamnă la Teatrul Masca se va deschide pe 3 octombrie cu piesa ”Vicleniile lui Scapino”, însă bloggerii o vor putea vedea, în avanpremieră, pe 30 septembrie. Dar Ziua Bloggerilor nu este singura realizare. În ultimii ani a colaborat cu blogalinitiative.ro, ultima ispravă fiind o expoziție foto în foaierul teatrului, fotografiile fiind realizate în timpul repetițiilor la piesa ”Romeo și Julieta”. Iar din primăvara acestui an, au rezervat special două locuri numai pentru bloggeri la toate piesele jucate aici (tot ceea ce trebuie să facă este să-și anunțe printr-o postare pe blogul personal dorința de a veni la oricare dintre spectacolele din program).

Pe perioada verii, oamenii ăștia faini n-au avut stare. Au fost prezenți în parcurile din capitală, dar și în Centrul Vechi, la Festivalul Bucureștii lui Caragiale. ”Statuile”, unul dintre cele mai impresionante spectacole de stradă ale Teatrului Masca. Și e doar un exemplu…

Trebuie să mai știți că, pe lângă varianta de achiziționare online a biletelor, Teatrul Masca a adus o variantă și mai facilă: aplicația GOiN User App, disponibilă gratuit în Google Play (momentan doar pentru telefoanele cu sistemul de operare Android). Cumpărând biletele online sau folosind aplicația GOiN economisiți 5 lei.

De asemenea, ”STG ( școala de teatru gestual Masca) va continua și anul acesta începând cu data de 15 octombrie. Vom avea cursuri pentru copii, pentru actori profesioniști sau tineri care doresc să îmbrățișeze această artă, precum și pentru tineri care, pur și simplu vor să se familiarizeze cu teatrul și să-și redescopere propriul EU prin intermediul “jocului teatral”. Profesorii sunt actori ai teatrului, dar și invitați din străinătate.” a anunțat domnul Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, pe pagina sa de facebook.

Oamenii de la Teatrul Masca sunt deosebiți, sunt oameni simpli și frumoși, oameni care te fac să te îndrăgostești de teatru, să vrei să vii iar și iar… Nu mai zic despre emoție și jocul actoricesc. Teatrul Masca, înființat în 24 mai 1990, este singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România.

foto din ”Romeo si Julieta”, regia: Mihai Mălaimare

foto din ”Romeo si Julieta”, regia: Mihai Mălaimare

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe