”Scrie povestea ta!”, un proiect de promovare a culturii scrise în rândul adolescentelor

by Irina Bartolomeu

Centrul Parteneriat pentru Egalitate desfășoară, în perioada iunie-septembrie 2017, un proiect frumos și inedit pentru adolescente – Scrie Povestea ta! Timp de 2 luni vor avea loc seminarii pentru adolescente. Proiectul își propune să ofere adolescentelor din București educație culturală care să susțină dezvoltarea lor ca public pentru cultura scrisă, dezvoltarea lor personală, precum și deschiderea față de diversitate.

Proiectul ”Scrie povestea ta!” se adresează adolescentelor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, indiferent de statutul școlar al acestora (adolescente înscrise în învățământul liceal, tehnologic, vocational sau adolescente care nu sunt înscrise în sistemul de învățământ).

Programul cultural propus se va adresa și profesorilor de limba și literatura română, aceștia fiind cei în măsură să transmită mai departe mesaje și modele culturale care au la bază valorizarea culturii scrise, cât și respectul față de diversitate. Prin intermediul acestor intervenții, proiectul va crește notorietatea operelor literare ale scriitoarelor de origine română din trecut și din prezent.

Adolescentele interesate nu trebuie să aibă abilități de scriere creativă sau talent literar; scopul proiectului nefiind acela de a descoperi talente literare noi, ci de a explora opere literare ale unor scriitoare din trecut și din prezent și de a dezvolta capacitatea de auto-analiză prin intermediul scriiturii personale.

Pentru a se înscrie, adolescentele interesate trebuie să trimită, până pe 25 iunie, un e-mail la adresa scriepovesteata@cpe.ro sau un mesaj privat pe pagina de facebook, cu datele de contact (nume și prenume, vârstă, telefon și e-mail) și răspunsul la întrebarea ”Care e cartea ta preferată și de ce?”.

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe