Primul magazin SALVATtex din România a fost deschis la București

Astăzi a avut loc lansarea oficială a magazinului SALVATtex din București (Calea Victoriei nr.26), o inițiativă a Armatei Salvării prin care tinerii din categorii sociale defavorizate sunt ajutați să intre pe piața muncii prin specializare la locul de muncă și sunt generate fonduri pentru alte proiecte sociale. SALVATtex este unul dintre cele șase proiecte finanțate prin Norway Grants în cadrul programului RO25 ”Combaterea Sărăciei”.

Această inițiativă se înscrie pe linia tuturor celorlalte proiecte dezvoltate de această organizație, aceea de a veni în sprijinul familiilor defavorizate, cu accent pe educație, sănătate și muncă. SALVATtex beneficiază de o linie de sortare situată în Ploiești a produselor textile second-hand pe care le distribuie. Veniturile provenite din vânzările magazinului se reîntorc în proiectele sociale desfășurate de Armata Salvării – servicii medicale mobile, program de afterschool, consiliere pentru incluziune pe piața muncii. Prin SALVATtex este oferită, de asemenea, posibilitatea formării profesionale la locul de muncă pentru tinerii din categorii sociale defavorizate.

”Mă bucur că mă aflu aici, în România, ca parte dintr-un proiect care aduce zâmbete pe figurile oamenilor și îi ajută în mod real la îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi, iar evenimentul de azi a fost o ilustrare a acestui lucru.” a declarat Simen Mørstad Johansen, Coordonatorul Proiectului de Colaborare Norvegiano-Română din cadrul Armatei Salvării.

A urmat o prezentare de modă moderată de actorii Irina Antonie și Ștefan Huluba, la Godot Café. Manechinele din cadrul spectacolului au fost alese din rândul angajaților SALVATtex, îmbrăcați cu haine din cadrul magazinului. Prin aceasta s-a dorit ilustrarea unuia dintre principiile brandului: ”Fiecare persoană este frumoasă!”.3M9A4594 3M9A4338

Acest articol a fost citit de 7519 ori

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.