Magia povestilor se dezlantuie la Festivalul International de Teatru pentru Copii

by Irina Bartolomeu

Nimic nu se poate compara cu emotia copiilor atunci cand asculta si simt altfel povestile. Fata babei si fata mosneagului, Cocoselul neascultator, Renart Vulpoiul, Cartea Junglei, Miraj intr-un ou, Zana zorilor, Regina culorilor, Frumoasa si bestia sunt doar cateva dintre povestile ce vor fi transpuse pe scena, in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, organizat de Teatrul Ion Creanga.

Timp de 8 zile, in perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2013, se va desfasura cea de-a noua editie a Festivalului International de Teatru pentru copii “100, 1000, 1.000.000 de povesti”. Festivalul a fost initiat in 2005 de catre regizorul Cornel Todea cu intentia de a culturaliza si forma gustul estetic al celor mai mici spectatori. Nu este un simplu festival, ci un program complex de educatie teatrala: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri, dar si ateliere de teatru.

Una dintre noutatile acestei editii o reprezinta extinderea selectiei in randul teatrelor care se adreseaza, cu predilectie, publicului  matur, dar in repertoriul carora se gasesc si spectacolele pentru copii: Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Opereta “Ion Dacian”.

Pe langa reprezentatiile de la Sala Rapsodia, actualul si temporarul sediu al Teatrului Creanga, publicul se va putea intalni cu oaspeti veniti din Marea Britanie, Belgia, Franta, Italia si Bulgaria, sau din Oradea, si pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, in spatiile oferite de Centrul Cultural UNESCO “Nicolae Balcescu”, Gradinita Miruna, Scoala Gimnaziala “Anastasia Popescu”, Scoala Gimnaziala “Elena Vacarescu”.

Biletele si abonamentele au fost deja puse in vanzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creanga (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, program de miercuri pana duminica) si a teatrelor partenere.

Mai multe detalii despre programul reprezentatiilor si al casei de bilete, precum si tarife, puteti afla de pe site-urile: www.fitc.ro, www.teatrulioncreanga.ro, dar si de pe pagina de facebook dedicata Festivalului.

Cover_FB_Festivalul_International_de_Teatru_pentru_Copii

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe