Au inceput inscrierile pentru atelierele de creativitate dedicate copiilor cu varsta de 3-6 ani din cadrul FITC 2013

by Irina Bartolomeu

Teatrul Ion Creangă a dat startul înscrierilor pentru atelierele de creativitate dedicate copiilor cu vârsta de 3-6 ani din cadrul celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”. Prin aceste activităţi se încearcă punerea în valoare a capacității şi a potenţialului copilului mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa prin interacţionarea cu obiectele din jur, dar mai ales cu celelalte persoane.

Pentru înscrieri, trebuie să trimiteți un e-mail cu datele dumneavoastră (nume, prenume, vârsta copilului, număr de telefon si adresă de e-mail), la adresa: magda.coroiu@teatrulioncreanga.ro, până miercuri, 25 septembrie, ora 18.00. Veţi primi confirmarea înscrierii, precum şi alte detalii, în data de 27 septembrie. Numărul de locuri este limitat, iar prețul biletului pentru fiecare atelier este de 15 lei/persoană și va fi achitat înainte de eveniment.

Vă puteți înscrie la următoarele ateliere:

Muzica şi jocul

Când: Sâmbătă, 28 septembrie, ora 11.00

Coordonatori: Nicoleta Angheloiu şi Andrada Pascu – Compania de teatru MiniArtShow

Durată: 45 min.

Descriere: Ana, o fetiţă de 7 ani s-a săturat să mai exerseze la flaut. Când aceasta strigă “urăsc muzica!”, apare Zâna muzicii, care îi arată că muzica poate fi şi distractivă. Prin jocuri distractive vom învăţa împreună gama lui Do major, vom afla povestea flautului fermecat şi vom face o formaţie împreună cu cei mici. La final fiecare copil va pleca acasă cu un instrument muzical.

Unde: Grădinița Miruna, str. Nerva Traian nr. 160

Copacul magic

Când: Duminică, 29 septembrie, ora 11.00

Coordonatori: Voicu Hetel şi Marina Secaşiu – Teatrul Ion Creangă

Durata: 50 minute

Descriere: Atelierul îşi propune să dezvolte imaginaţia copiilor şi unele abilităţi practice folosind o poveste cu un mesaj simplu: timpul petrecut alături de cei dragi este nepreţuit. Copiii vor afla, prin mijloacele teatrului de umbre, lucruri interesante despre nuca de cocos, iar părinţii lor vor avea şansa de a redescoperi jocul, construind, alături de ei, un copăcel magic.

Unde: Teatrul Ion Creangă, Sala Studio “Cornel Todea”

Poveşti senzoriale – Călătoriile lui Ivan

Când: Sâmbătă, 5 octombrie, ora 11.00

Coordonator: Beatrice Iordan – Compania de teatru Hopa-Trop

Durata: 50 minute

Descriere: Atelierul face parte din seria numită Poveşti senzoriale care își propune să ajute copiii să exploreze universul basmului prin intermediul simțurilor: al văzului (prin teatru de umbre), al auzului (cu ajutorul unor pseudoinstrumente și instrumente simple ce acompaniază sonor întreaga poveste), al mirosului (cu ajutorul unor plante sau mirodenii) şi al simțului tactil. Atelierul îmbină teatrul, muzica, jocurile şi improvizația.

Unde: Teatrul Ion Creangă, Sala Studio „Cornel Todea”

Mai multe detalii despre cele 3 ateliere, cât și despre programul Festivalului Internațional pentru Copii care se desfășoară în perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2013, puteți afla de pe site-urile: www.fitc.rowww.teatrulioncreanga.ro, dar și de pe pagina de facebook dedicata Festivalului.

Afis_Festival_International_Teatru_pentru_Copii_Teatrul_Ion_Creanga

 

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe