HP Officejet Pro 276dw, multifunctionala ideala

by Irina Bartolomeu

Am avut în teste, timp de două săptămâni, un echipament multifuncțional: HP Officejet Pro 276dw. Este vorba despre echipamentul obținut în urma campaniei organizate de Blogal Initiative și HP.

HP (Hewlett-Packard sau Bill Hewlett și Dave Packard), un brand foarte bine cunoscut. Cunoscut nu datorită popularității, ci calității. Calitate care a atras după sine și popularitatea; la ora actuală fiind produsele cu cel mai bun raport calitate-preț. Firmă cu o vastă experiență în domeniul tehnicii de calcul, dovadă fiind activitatea ei ce se întinde pe mai bine de 8 decenii (primul produs fiind inventat în 1938). Prima imprimantă HP apare în anul 1984. A fost doar începutul pentru că, de atunci și până azi, au continuat să cerceteze, să producă noi și noi modele, să revoluționeze.

Astăzi putem discuta despre modelul Officejet Pro 276dw. O multifuncțională ce se adresează în primul rând firmelor mici și mijlocii, cu bugete reduse pentru cheltuieli și mai puțin consumatorilor casnici. Spun asta pentru că se dovedește a fi o concurentă serioasă pentru imprimantele cu tehnologie laser. Economia venind din faptul că se reduc foarte mult costurile de întreținere și consumul de energie. Practic, avem o imprimantă, un scaner și un copiator, funcții ce pot fi folosite atât de pe aparat, cât și prin intermediul rețelei. Un mare avantaj al acestei multifuncționale îl reprezintă conectivitatea tip wireless. Standard, imprimanta vine echipată cu un dispozitiv wireless care se configurează repede și foarte ușor, având posibilitatea, practic, de a o instala oriunde (în aria de acoperire a rețelei) și fără să avem nevoie de cabluri. Știm prea bine ce înseamnă un cablu în plus atunci când mai există câteva zeci. Imprimarea față-verso – un alt aspect deloc de neglijat. Consum la jumătate de hârtie. Acolo unde este cazul. Apoi, scanarea prin rețea. Odată ce a fost conectată într-o rețea, multifuncționala știe să comunice cu toate dispozitivele din acea rețea. Astfel, dacă cineva se află lângă ea și dorește trimiterea unui scan pe un computer anume din rețea, nu trebuie decât să acceseze meniul de scanare și să caute computerul către care vrea să trimită. La fel, dacă avem documente pe un stick USB prin intermediul portului ce se află pe partea din față a imprimantei, putem tipări foarte ușor accesând meniul dedicat imprimării de pe un suport electronic. La fel se întâmplă si în cazul fotografiilor ce pot fi imprimate direct de pe cardul de memorie SD. Port ce se află în imediata vecinătate a USB-ului. Trebuie spus că panoul frontal este foarte bine structurat. Sus, în partea dreaptă, găsim ecranul grafic color cu o dimensiune de aproximativ 4,3″. De aici se pot realiza toate setările și toate comenzile. Opus acestuia, în stânga jos se găsesc cele două porturi: USB si card SD. Pe mijloc se află cele două tăvi pentru hârtie. Fiind suprapuse, se reduce mult dimensiunea aparatului, dar fără a fi afectat în vreun fel întreg procesul de funcționare. Astfel că tava de alimentare cu hârtie poate găzdui până la 250 de foi, iar cea pentru hârtia imprimată, până la 150. Un alt avantaj îl reprezintă separarea cernelurilor. Se poate înlocui numai cartușul epuizat. Este cunoscut faptul că nu toate culorile se consumă în mod egal. Cel mai mare fiind cartușul dedicat cernelei negre și care oferă posibilitatea de a imprima în jur de 1000 de pagini. Mai trebuie menționat că viteza de imprimare pe negru este foarte bună. Calitatea imprimării fotografice nu este cea mai reușită, dar nici cea mai slabă. Numai că, prin definiție, nu este un echipament dedicat imprimării fotografiilor, destinația ei fiind munca de birou. Un alt avantaj îl reprezintă consumul redus de energie electrică. 35 de wați la putere maximă, iar în repaus 1,63 wați.

Dacă aveți o afacere sau ceva mai mult de lucru de acasă și activitatea voastră implică o multifuncțională, acest model de la HP, Officejet Pro 276dw, reprezintă o alternativă serioasă. Cost redus la achiziționare, costuri reduse pentru consumabile (cerneluri), consum redus de energie. Maximum de eficiență cu un minim de efort.

You may also like

1 comment

ketherius 10/07/2013 - 19:06

Ha, a ajuns si HP unde a ajuns Canon acum 10 ani! Da, vorbesc de cartuse separate pentru fiecare culoare.

De la HP nu mai merita sa cumperi decat servere si imprimante laser. In rest, ori sunt de rahat (laptopuri, desktopuri), ori te fac de bani fara rusine (imprimante cu cerneala), ori sunt irelevanti (networking).

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe