Câștigă din pasiune!

by Irina Bartolomeu

O pasiune n-are nevoie de motivări. Ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă. Dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri.” spunea candva Octavian Paler.

Pasiunea nu are limite. Cand iti doresti ceva cu ardoare, parca toate cele din jur “comploteaza” pentru ca dorinta sa ti se indeplineasca… Iubesti fotografia? Atunci iesi si fotografiaza! Nu tine cont de canoane si pareri! Ia-ti aparatul si fa ceea ce simti, ceea ce vrei sa vezi, ceea ce vrei sa imortalizezi! Secunda aceea conteaza! Castiga din pasiune!

Chiar pe site-ul meu de fotografie am pus cateva randuri din “Camera luminoasa” a lui Roland Barthes:

“…In fond – sau la limita – pentru a vedea bine o fotografie, e mai bine sa ridici privirea sau sa inchizi ochii. “Conditia prealabila a imaginii este vederea”, ii spunea Janouch lui Kafka. Iar Kafka suradea si-i raspundea:”Fotografiem lucruri pentru a ni le alunga din minte. Povestirile mele sunt un mod de a inchide ochii.”

Fotografia trebuie sa fie tacuta (exista fotografii zgomotoase, nu-mi plac): nu e o chestiune de “discretie”, ci de muzica. Subiectivitatea absoluta nu poate fi atinsa decat intr-o stare, printr-un efort de tacere (a inchide ochii inseamna sa faci imaginea sa vorbeasca in tacere). Fotografia ma emotioneaza daca o extrag din bla-bla-ul sau obisnuit: “Tehnica”, “Realitate”, “Reportaj”, “Arta” etc: sa nu spui nimic, sa inchizi ochii, sa lasi detaliul sa se ridice singur in constiinta afectiva…”

In acest fel vad eu fotografia… Nu fac fotografii la nunti, botezuri, nu fac fotografii impuse si nici la cerere. Fac fotografii doar atunci cand simt, cand ma inspira ceva anume. Scot aparatul din rucsac si trag. Una, doua, trei, noua, o suta. Le studiez, le editez, iar in final, ramane doar una buna. Sau poate doua… Cand e vorba de fotografie, nu vorbesc/scriu prea mult. Prefer sa las fotografiile sa “vorbeasca”….

Rareori ma inscriu la concursuri foto. Rareori particip in expozitii colective. Insa, imi doresc propria-mi expozitie de fotografie. Si iata ca datorita F64, visul meu devine realitate. Pot sa-mi creez expozitie virtuala doar accesand aceasta aplicatie pe facebook. Si imi invit prietenii s-o vizualizeze. Toti cei care se inscriu in aplicatia de pe facebook pot intra in tragerea la sorti pentru trei premii oferite de F64. Poti schimba fotografiile, le poti edita, iti faci chiar si propriul afis publicitar!

(expozitia mea foto din cadrul aplicatiei, inca in lucru 🙂 )

Iar daca vei cumpara orice aparat foto Nikon pana pe 15 mai 2012 de la F64.ro  poti castiga o Toyota.

F64 si Nikon, o combinatie nascuta din pasiune!

Acest articol face parte din promotia “Castiga din pasiune” cu Nikon.

You may also like

2 comments

Gabriel Ursan 23/05/2012 - 21:23

Subscriu la tot ce ai spus legat de pasiune. Eu consider că din 100% succes, 80% reprezintă pasiunea şi atitudinea, iar cei 20% reprezintă restul (experienţă, cunoştinţe, etc.).

Reply
irina bartolomeu 23/05/2012 - 21:50

Asa e, Gabriel, daca nu-i pasiune, nu faci nimic. Iar la tine pasiunea pentru tehnologie se vede din plin in review-uri! 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe